Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Patty Brard over omgooien van levensstijl: 'Misschien was ik er wel niet meer geweest'

Patty vertelt over de drastische maatregelen die ze een tijd geleden heeft moeten doorvoeren.

patty

Patty Brard (69) gooide haar leven een aantal jaar geleden drastisch om. Ze liet een gastric bypass plaatsen en viel daardoor heel wat kilo's af. Te gast bij Aran on Tour vertelt de presentatrice wat dit met haar leven heeft gedaan.

Veranderingen

In 2018 onderging Patty een gastric bypass-operatie. Een operatie die volgens de zangeres nodig gedaan moest worden. "In mijn geval wilde ik het ook, omdat ik een slokdarmhernia had. Ik had altijd dat zuur", vertelt Patty.

Ze stopte ook met het drinken van alcohol. "Ik denk: je doet iets met je leven wat best wel ingrijpend is, dan moet je er zelf ook iets voor overhebben."

Ziekte

Hierdoor ging het in no-time stukken beter met Patty. Misschien heeft de gastric bypass zelfs wel haar leven gered. "Misschien was ik er wel niet meer geweest", vertelt ze. "Ik was redelijk ongezond, hè?! Ik was prediabeet. Dus bijna suikerziekte. Mijn broertje is overleden aan de gevolgen van diabetes."

Patty dacht dat de ziekte haar ook te pakken ging krijgen en anders had ze er misschien zelf wel een eind aan gemaakt. "Ik woog op een gegeven moment 97 kilo. Toen dacht ik echt: als ik de 100 aantik, pak ik een touw. Ik kreeg het er gewoon niet af."

Denk je aan zelfdoding? Neem dan 24/7 gratis en anoniem contact op met 0800-0113 of chat op 113.nl

Leuke dingen

Binnenkort heeft Patty weer een heleboel leuks op de planning staan. Volgend jaar wordt ze 70 jaar en dat viert ze groots in het Ziggo Dome met Patty's Panter Party. “Heel veel mensen vragen al aan mij wat mijn plannen zijn voor mijn 70e verjaardag op 25 maart 2025, terwijl ik nu nog 69 moet worden. Nu is 70 natuurlijk wel een mijlpaal en iedereen weet ook dat ik vind dat het leven elke dag gevierd moet worden”, vertelde Patty over haar feest.

Celebs
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / YouTube