• Celebs

Ode aan vlijmscherpe Katie Porter en haar whiteboard

Ode aan vlijmscherpe Katie Porter en haar whiteboard

Politici beven als ze haar viltstift tevoorschijn haalt.

Jurist en professor in de rechten Katie Porter (46) is lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten voor de Democratische Partij. Hollywood zou haar nooit casten in een politieke thriller, maar intussen siddert menig Republikein als Katie haar whiteboard tevoorschijn haalt. Zoals ze zelf zegt: 'If you’re full of bullshit, I’m coming for ya.'

De Whiteboard Warrior, zoals haar bijnaam is, is briljant in het heel simpel en zeer methodisch uitleggen van ingewikkelde, scharrige zaken. Hier legt ze pijnlijk duidelijk de hebzucht bloot van een CEO van een farmaceutisch bedrijf, die de prijs van een kankermedicijn omhoog gooide om zijn eigen bonus te verhogen.

Porter staat ook bekend om de pittige manier waarop ze stafleden van president Trump en andere bobo's het vuur aan de schenen legt: U.S. Postmaster General Louis DeJoy (de baas van de Amerikaanse posterijen) moest toegeven dat hij geen idee had hoeveel er op een ansichtkaart moet. Stemmen per post speelt dit jaar een hoofdrol bij de Amerikaanse verkiezingen, vanwege de coronabeperkingen. Je zou toch hopen dat iemand weet hoe zijn organisatie werkt. 

Ode aan vlijmscherpe Katie Porter en haar whiteboard

Porter combineert deze vrij indrukwekkende manier van haar kiezers vertegenwoordigen met een leven als alleenstaand moeder van drie kinderen die net als vele anderen chaotisch Zoom-onderwijs volgen. Ze is zo mateloos populair dat ze bij de verkiezingen vrijwel zeker zal worden herkozen in 'haar' 45ste District in Zuid-Californië. Als we Pieter Omzigt nu ook eens aan zo'n whiteboard helpen?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in