Happy 50, Richard Groenendijk!

Door Ella Vermeulen
Happy 50, Richard Groenendijk!

Net vijftig en drukker dan ooit.

Gisteren zag hij Abraham, acteur en cabaretier Richard Groenendijk, momenteel te zien in Voor iedereen beter, genomineerd voor de Poelifinario, de grote cabaretprijs van Nederland en in november te bewonderen in de bioscoop, in de romcom Casa Coco. Hoe ervaart hij het om vijftig te zijn?

"Ze waren alle vijftig fantastisch als ik zo terugdenk," zegt Groenendijk over de vijftig jaar die achter hem liggen. "Natuurlijk wel eens een paar stevige dieptepunten, maar die kunnen niet in de schaduw staan van de hoogtepunten.Ik ben gezegend met de allerliefste man, de liefste ouders, geweldige vrienden, trouwe fans en heb van m'n hobby mijn werk kunnen maken. Wat wil een mens nog meer? Het is een fantastisch leven!"

"Ik vroeg aan Gerard Cox hoe het was om 80 te worden," zegt Groenendijk in het AD. "Hij zei: de andere optie is doodgaan. En zo is het ook natuurlijk. Vind het niet erg om niet meer bij de jongere garde te horen, of een rimpel te hebben. Het leven is fijner, rustiger en makkelijker geworden. Ik geniet meer van het leven, maar de tijd die je voor je hebt is korter."

Kantelpuntje was zijn deelname aan het programma 'BN’ers in het ziekenhuis: Leren van de helden'. Het beviel zo goed, dat Groenendijk nog steeds iedere drie weken een dag vrijwilligerswerk doet op de oncologie-afdeling. "Je staat tot je middel in de terminale patiënten. Dan zie je ook dat niet iedereen 50 jaar wordt."

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in