Caroline de Maigret: 'Ouder, maar beter, maar ouder'

Door Ella Vermeulen
Caroline de Maigret: 'Ouder, maar beter, maar ouder'

Je weet dat niets meer hetzelfde is als je meer katers hebt dan feestjes.

Het is een schrale troost voor normale stervelingen, maar ook onuitstaanbaar moeiteloos chique Françaises worden ouder. Voormalig topmodel en Chanelmuze Caroline de Maigret en haar vriendin filmproducent Sophie Mas schreven er een overlevingsgids over: 'Ouder, maar beter, maar ouder.'

Ze schreven eerder al samen stijlgidsen waarin ze 'seksloze schoenen' en joggingbroeken van de duivel verklaarden en na een stevige wandeling een sigaret opstaken om aan hun gezondheid te werken.

In 'Ouder, maar beter, maar ouder' (ondertitel: de kunst van het volwassen worden), schetsen ze met veel humor het moment waarop je beseft dat je echt, absoluut geen twintiger meer bent. De dames ontdekken in deze reality check dat er op een feestje niet langer met hen wordt geflirt, dat de premier jonger is dan zij en dat ze geen idee hebben welke bands en celebs er op dit moment toe doen. En dat ze op een feest eigenlijk ontzettend zin hebben om naar huis te gaan.

Caroline de Maigret: 'Ouder, maar beter, maar ouder'

Plus: getob met Tinder, enig fysiek verval en de vernedering van een leuke vent benaderen die vervolgens vraagt of je soms een vriendin bent van zijn moeder. Van die dingen, maar dan smakelijk op papier gezet.

Caroline de Maigret: 'Ouder, maar beter, maar ouder'

Het dynamische duo beveelt aan vrede te sluiten met het onvermijdelijke, maar zit tegelijk boordevol adviezen zoals doe-het-zelf bindweefselmassage voor een fris hoofd en vooral eens uit je comfortzone stappen qua kleding, reizen en uit eten. Confronterend en grappig en ook het feestje van herkenning voor nuchtere Nederlandse vrouwen. Conclusie? Waarom zou je je nog druk maken over wat anderen van je denken? Pas la question, je bent gewoon jezelf.  

Caroline de Maigret: 'Ouder, maar beter, maar ouder'

Ouder, maar beter, maar ouder is uitgegeven door Atlas en kost € 25.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in