Brooke Shields (57): 'Ik voel me onzichtbaar, het slaat nergens op'

Door Ella Vermeulen
Brooke Shields (57): 'Ik voel me onzichtbaar, het slaat nergens op'

Brooke wil vijftigers op de kaart zetten in de media.

Sinds Brooke Shields veertig werd, heeft ze veel dingen gedaan waar ze trots op kan zijn. Ze speelde de hoofdrol in hitshows, maakte furore op Broadway, schreef drie boeken en herstelde tot twee keer toe van een zware blessure.

Daarnaast investeerde ze in een leuk huwelijk en bracht twee leuke dochters groot.

Ruim een jaar geleden zette ze Beginning Is Now op, een platform dat vrouw van middelbare leeftijd een podiun biedt. "Ik wil maar zeggen: het leven stopt niet op je veertigste," zegt ze. "Het beste moet nog komen, het wordt alleen niet in de media getoond. Je bent voor marketingmensen alleen interessant als je in de twintig bent of als je voor Tena en kunstgebitten gaat. Vrouwen tussen de veertig en vijfenzestig en verder voelen zich onzichtbaar en over het hoofd gezien. Niets is op ons gericht en dat is belachelijk, want we hebben zoveel te bieden. Het slaat gewoon nergens op."

Brooke Shields (57): 'Ik voel me onzichtbaar, het slaat nergens op'

Ze geeft zelf een voorzet door veertig jaar na haar beroemde shoot voor Calvin Klein weer topless in jeans te poseren, ditmaal voor Jordache. "Het is me een eer om mijn leeftijd vertegenwoordigd te zien," zegt ze. "Ik voel het belang nu meer dan ooit. Met de jaren weet je meer en dit voelt nu minder als werk en meer als een voorrecht."

Kim Kardashian huurde Brooke in voor de eerste beha-campagne van Skims

"Sexappeal en zelfvertrouwen zijn dingen die bij elke leeftijd horen. Het is een misverstand dat dit op een bepaald moment verdwijnt. Pas als je wat ouder bent kun je je lichaam accepteren en waarderen, dát is sexy. Ik heb nu het gevoel dat mijn lijf van mij is, iets wat ik niet kan zeggen over mijn jonge jaren."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in