• Mode

Paris Fashion Week gaat niet door

Paris Fashion Week gaat niet door

Slaan we een heel modeseizoen over?

De leiding van de Fédération de la Haute Couture et de la Mode heeft bekent gemaakt dat Fashion Week Menswear (eind juni) en Haute Couture Week (begin juli) dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis.  

Camera Nazionale della Moda Italiana, de Italiaanse zusterorganisatie heeft Men’s Fashion Week afgeblazen, die wordt vooralsnog onder voorbehoud samengevoegd met de Women's Wear Week in september. Ook de British Fashion Council heeft de mannenmode uit de agenda gehaald en in Amerika riep het Council for Fashion Designers of America het Resort 2021 schema te schrappen.  

Het schrappen van het grote zomerse modecircus betekent niet per se dat de hele modewereld stil komt te liggen, labels zijn zich aan het oriënteren op 'innovatieve digitale presentaties'. De modeshows zijn niet alleen belangrijke ijkpunten in trends en smaak, ze zijn ook onmisbaar voor inkopers, om een beeld te krijgen van wat ze in hun winkels willen hebben.

Het is te makkelijk om te zeggen: waar hebben we het over? De meeste mensen kunnen inderdaad best goed gekleed een nieuw seizoen doorkomen zonder nieuwe kleren te kopen. Maar er staan ook duizenden banen op het spel, in de textielfabrieken, de ateliers en de hele keten van mode.

Analisten van Business of Fashion verwachten dan ook eerder een ingetogen, afgeslankte versie de Fashion Weeks dan helemaal geen nieuwe collecties. En een beetje minder, dát past dan weer mooi bij de trend die vorig jaar al werd ingezet, om duurzamer met fashion om te gaan. Dus misschien geen 120 nieuwe looks per label, maar slechts twintig – iets zegt ons dat de meeste mensen daar prima mee kunnen leven. Het scheelt meteen in de keuzestress ? !

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in