5 x waarom je de kokerrok wil dragen als je boven de 50 bent

5 x waarom je de kokerrok wil dragen als je boven de 50 bent

De tijd dat de kokerrok alleen door de secretaresse gedragen werd is allang voorbij, de nauwsluitende rok is hot en maakt je super vrouwelijk! Maar hoe draag je hem als je geen maat 36 hebt of geen twintig meer bent?

De kokerrok is ooit ontworpen door Christian Dior met de gedachte om de meterslange stoffen die gebruikt werden voor dameskleding voorgoed de wilgen in te hangen. Hij vond het dikmakend en onnodig verhullend, het werd tijd de vrouwelijke lijnen te laten zien.

Zijn theorie heeft zich bewezen en de kokerrok kleedt af mits je kiest voor de juiste pasvorm en goede materialen. Niet voor niets zijn Heleen van Royen (50+), Koningin Máxima en Jennifer Lopez (bijna 50+) regelmatig te spotten in een kokerrok.

Annemarie van Leggelo is Etiquette/Imago deskundige: ‘Ik kies als het even kan voor een kokerrok of een kokerjurk omdat het stijlvol staat, supervrouwelijk is en versterkt ook nog je expertstatus”.

Nouveau vroeg Selma Duinkerken (50), gespecialiseerd in kokerrokken, naar de voordelen van dit model rok en tips om 'm te dragen.

1. De kokerrok kleedt af

Als je denkt dat je laag over laag moet dragen om slanker te lijken, heb je het mis. De kokerrok volgt je lijnen en maakt in een donkere kleur extra slank. Het is niet strakker dan je gemiddelde jeans en laat minder contouren zien dan een pantalon.

2. Maakt je taille slank

Als je denkt dat je geen taille hebt, probeer dan eens een kokerrok met een ruimvallende blouse erop. Stop je blouse in je kokerrok en laat het nonchalant blousen, gegarandeerd een wespentaille! Waarom zou je alleen je taille laten zien als je maat 34 hebt?

3. Lift de billen

Vrouwen met billen, show them! Kies voor een kokerrok met een goed design, daarmee bedoelen we dat de taille en heuphoogte perfect aansluit, dan heb je ineens billen die je best mag laten zien.

Bij Tubino zijn ze gespecialiseerd in kokerrokken en jurken en maken ze het perfect op maat. Je kunt hier online shoppen, voor maatwerk gaan we naar de winkel in Amsterdam.

4. Maakt sexy en je kunt zo van kantoor naar party

Een lekkere broek of een heerlijke jeans draag je met veel plezier, maar ben je in de mood voor feminiene look dan is de kokerrok uiterst geschikt om met veel topjes of blousejes te combineren, sensueel en super vrouwelijk!

Door te variëren met de top kies je snel voor een uitdagende of juist meer zakelijke outfit.

5. Super makkelijk te combineren 

5 x waarom je de kokerrok wil dragen als je boven de 50 bent

De kokerrok is een perfecte basis item, alles wat je boven een zwarte pantalon kunt dragen, kun je ook op een kokerrok dragen. Het mooiste is de klassieke stijl met een frivole blouse erop, maar nu met het winterse weer is het ook heel mooi te combineren met een merino wollen coltrui.

Beeld en bron: ANP en Tubino

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in