• Beauty

Twee vliegen in één klap: smokey eyes én jonge ogen met deze tips

Twee vliegen in één klap: smokey eyes én jonge ogen met deze tips

Ogen vallen meteen op in iemands gezicht, zeker als ze fris en sprekend zijn! Pak daarom eens uit met een smokey eye en dan geven wij nog extra tips hoe jouw ogen er dan ook nog eens tien jaar jonger uit kunnen zien.

Je hebt er slechts twee minuten voor nodig. 

Geen panda-ogen

Zorg ervoor dat je aan de slag gaat met verschillende aardetinten, gebruik absoluut geen zwart (dan lijk je al snel op een panda). Als je gebruikmaakt van lichte tonen, gaat het ook vaker in één keer goed. 

De trucs

  • Allereerst begin je met wat eyeliner op de rand van je wimpers, vervolgens voeg je de donkerste kleur oogschaduw op je ooglid een veeg het vervolgens uit tot de arcadeboog.
  • Dan pak je er een lichtere oogschaduw bij. Deze breng je aan op de arcadeboog.
  • Als laatste pak je een highlighter erbij.  Breng deze aan onder je wenkbrauwbot tot aan je vervaagde oogschaduw. Je zult zien dat je ogen hierdoor meer spreken.

Tien jaar jonger

Als we dan toch bezig zijn, delen we ook nog graag tips met je voor jonge ogen (lees: zo zien ze er tien jaar jonger uit).

  • Probeer zout te vermijden om de simpele reden dat hierdoor het vochtgehalte in je ogen afneemt. Hierdoor kunnen de ogen wat gaan zwellen namelijk.
  • Heb je wallen? Leg dan zakjes groene thee of schijven zoete aardappel (ja, echt!) op je ogen. Zoete aardappelen  Zoete aardappelen werken ontstekingsremmend en de tanine die in de thee zit zorgt ervoor dat je ogen er minder puffy uit gaan zien. 
  • Eet veel spruitjes. Deze kleine 'groentjes' bevatten luteïne en vitamine C. Een duo dat wonderen doet voor de ogen.

Bron: HuffingtonPost/InStyle Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in