• Beauty

Perfecte 50+ basis make-up? Zó breng je die aan!

Perfecte 50+ basis make-up? Zó breng je die aan!

Doe mee aan Nouveau's Forever Young Masterclass!  

Nouveau's Beetje Leuk Ouder Worden specialist Wies Verbeek weet álle tips en tricks om er op je best uit te blijven zien.

Vandaag laat ze je zien hoe je een 50+ huid het beste opmaakt, samen met make-up artist Carmen Zomers. En we tippen het Forever Young webinar van Wies en Jaap Jongbloed: 5 jaar jonger in 1,5 uur tijd - mis het niet!

Nog even alles op een rijtje:

1. Start met een dagcrème en masseer deze goed in.  De doorbloeding wordt door het masseren beter en de lijntjes iets zachter

2. Breng dan een primer aan, deze maakt je poriën kleiner, geeft een glow en zorgt dat de foundation beter dekt en langer blijf zitten.

3. Met een concealer kun je oneffenheden en donkere plekjes, zoals kringen onder de ogen en roodheid rondom de neus, wegwerken. Gebruik een iets lichtere teint dan je foundation. Een concealer kun je gebruiken onder of over je foundation. Als na verloop van tijd de concealer in de lijntjes gaat zitten kun je het met een vochtig sponsje weer egaal deppen.

4. Foundation is het mooist als deze niet te dik wordt aangebracht. Op de plekken die je gedekt wilt hebben (bij mij is dat neus, kin en voorhoofd) kun je de foundation wat dikker aanbrengen. Van daaruit kun je het voorzichtig naar buiten toe uitwrijven. Maar wees voorzichtig met de huid rondom de ogen. Daar gaat het in de rimpels zitten.  Carmen gebruikt een kwast maar je kunt het ook met je vingers doen. Neem ook je liplijnen mee, dan kun je het later mooi invullen met een lippenpotlood. Vergeet je hals niet!

5. De basis zit er op. Nu kun je wat diepte aanbrengen door het licht te shapen. Vaak als we ouder worden, worden we wat smaller in het gezicht en dan is het mooi om wat diepte aan te brengen, met een donkere bruine kleur, precies onder het jukbeen. Ook kun je de kaaklijn iets strakker maken door het net onder de kaaklijn iets donkerder te maken. Je kunt het doen met shaper, wat eigenlijk hetzelfde is als een donkere kleur concealer. Vervaag het vervolgens goed naar boven met een kwast. De kaaklijn vervaag je iets naar beneden. Het mogen geen harde lijnen blijven, goed vervagen dus met een kwastje.

6. Poeder tenslotte je voorhoofd, neus en kin af en verdeel de poeder met kwastje lichtjes over de rest van je gezicht, maar niet in de fijne lijntjes.

SCHRIJF JE IN VOOR HET FOREVER YOUNG WEBINAR!

Perfecte 50+ basis make-up? Zó breng je die aan!

Wil je méér energie, meer tips, meer inspiratie? Nouveau Academy biedt op 22 april het webinar Forever Young aan van gezondheidsjournalisten Wies Verbeek en Jaap Jongbloed. Daarin bespreken ze verrassende nieuwe inzichten én geven ze eyeopeners voor een gezond en gelukkig lang leven. 

Dít kun je verwachten:

  • het laatste nieuws op het gebied van bewegen, voeding en geluk
  • onverwachte en originele tips & tricks
  • eenvoudig toe te passen tools voor een fitter leven
  • live vragen stellen aan Wies, Jaap en een top-leefstijlexpert

ZO DOE JE MEE!

Wanneer? Donderdagavond 22 april 20-21.30 uur.

Prijs? € 25.

Hoe? Na betaling ontvang je op woensdag 21 april een link voor de livestream.

Wat kun je verwachten? Tips die je nog nooit eerder hebt gehoord én een live-chat met Jaap Jongbloed.

Nota bene: deze webinar kan alleen live worden gevolgd. Alle vlogs van Wies zie op BLOW!