Met deze 5 slimme make-up trucs zie je er nooit meer moe uit

Met deze 5 slimme make-up trucs zie je er nooit meer moe uit

Slecht geslapen? Met deze tips zie je daar niets meer van.

Laat gewerkt, lang liggen woelen, chronisch slechte slaper of gewoon niet die lekkere diepe slaap bereikt waar een mens van opknapt? Je zou de eerste niet zijn die dan even terugdeinst van haar aanblik in de spiegel.

Gelukkig is er iets aan te doen: pak je make-up erbij en berust in het feit dat er een beetje moeite zal moeten worden gedaan. Met vijf minuten kom je een eind. En troost je: ook Kate Moss heeft hier en daar een likje nodig.

1 Toveren met concealer

Schaduw en kringen laten je vermoeid en oud lijken. Ga even stevig aan de slag met concealer onder de ogen en rond de neus. Semi-transparante highlighter is voor twintigers die overal mee wegkomen, met 50+ ga je voor dekking (en fanatiek blenden met je vingertoppen).

2 Creamy = dreamy

Zie je er vermoeid uit, blijf dan weg van alle nudes en naturels. Blush is je redder in nood en dan bij voorkeur rozige rouge. Een stain die je zowel op je wangen als lippen kan gebruiken, bijvoorbeeld. Gebruik liever geen producten met glimmers en glans erin, die trekken de aandacht naar rimpels en vermoeide lijnen.

3 Mascara on top

Het is momenteel heel hip om met een soort brievenbusborstels als wimpers rond te lopen, maar alles wat nep is, zal extra opvallen in een vermoeide snoet. Gebruik mascara die je wimpers zacht en glanzend maakt en gebruik die alleen voor de bovenkant van je wimpers voor een wakkere blik. Bonustip: de huid onder je ogen 's avonds echt goed schoonmaken. Het residu van mascara kan je kringen bezorgen die er in werkelijkheid niet zijn.

4 Met dank aan Kate

Je kunt in de weer gaan met serums en vliesmasker, maar wie heeft daar 's morgens de tijd voor? Kate Moss' tip voor instant frisse glow is een klassieker, snel en haalbaar: steek je gezicht in een bakje koud water met ijsblokjes en herhaal een paar keer. Je weet niet wat je ziet.

5 Heldere oogopslag

Waar het ijswater helpt tegen dikke oogjes, zijn er druppels (ClearEyes, Visine, A.Vogel, Similasan) tegen rode ogen die een slechte nacht verraden. Is er wat meer oogwit te zien, dan zie je er meteen wakkerder uit.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in