Dé smoky eye van 2023 is lekker slordig

Smeren maar!

Olivia Wilde smoky eye

Of het eerste feestje zich nou alweer aandient of je even geniet van een stil en dry januari, wij hebben alvast dé make-uptrend van 2023 voor je. Zodat je in elk geval alvast aan het oefenen kunt slaan.

Het heet ‘greased lids’, en het is een makkelijke, snelle en vooral niet te perfecte manier om een smoky eye te creëren. Hieronder voorgedaan door visagist Jo Baker op actrice Olivia Wilde.

Je moet wel van een beetje grungy houden, maar dan is dit ook echt een hele fijne. Eigenlijk maak je gewoon een vrij slordige smoky eye af met een lekkere klodder van ‘iets vettigs’. Zoals je favoriete lippenbalsem of gloss. Je hoeft er dus niets voor in huis te halen. (Durf je het niet aan, gloss op je ogen, dan kún je natuurlijk een speciale eye gloss kopen).

Zo maak je ‘m:

Zet met een zacht oogpotlood je wimperlijn aan en veeg het potlood uitwaarts met een oogschaduwkwastje. Kohlpotlood kun je een paar seconden blenden voor de hele boel opdroogt, dus een beetje snelheid is wel aan te raden.

Richt je vooral op de binnenste en buitenste ooghoeken en trek het zwart (of grijs, of donkergroen, of donkerblauw) naar binnen toe en richting je wenkbrauwbot.

Breng ook een lijntje aan onder je oog, en vervaag.

Het midden van je oog zal nog steeds weinig tot geen kleur hebben. Daar breng je de gloss aan. Perfect imperfect is het blijft het kernwoord en het resultaat mag er wezen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in