Bestaat er echt een toverstokje dat rimpels en pukkels wegzapt?

vrouw huidverzorging badkamer
© Getty Images

Zit je regelmatig op de socials, dan heb je 'm vast al wel eens langs zien komen: een staafje dat rimpels en onzuiverheden aanpakt. Celebs als Reese Witherspoon Jennifer Coolidge ("Het geeft je een glow alsof je net op de maan hebt liggen rollen') gebruiken het om rode loper-klaar te worden: de Solawave, een nichtje van het LED-masker.

Solawave
© .

Het rode LED-licht zou helpen om verkleuringen (van littekens, acne of pigment) te verminderen. De microstroom definieert en verstrakt de contouren en lift de huid. Met massagetechnieken ontspant de Solawave het huidweefsel en wordt vocht afgevoerd (bijvoorbeeld als je wallen hebt). En door de warmtetherapie zouden werkzame stoffen beter worden opgenomen. Na twee weken elke dag je huid behandelen zou je resultaat moeten zien. En dat allemaal voor zo'n 130 euro, maar werkt het zoals het wordt aangeprezen?

Twijfel over thuisgebruik

Dermatologe Dagmar Ostijn uit haar twijfels in Het Laatste Nieuws: "Eerlijk gezegd zie ik er het nut niet van in. Rood LED-licht heeft zeker een effect op de wondheling bij een beschadigde huid, na pakweg een ingrijpende peeling of laserbehandeling. Maar voor een intacte huid zie ik niet veel voordelen."

"Blauw LED-licht zou helpen bij acne, maar dat effect is slechts tijdelijk. Bovendien moeten de lampen krachtig genoeg zijn. Een voorbeeld: een laserpoint voor presentaties is ook een ‘laser’ maar heeft lang niet dezelfde kracht als een ontharingslaser in een salon.” En of er voldoende kracht zit in zo'n klein apparaatje voor thuisgebruik, dat is betwijfelbaar."

Wel helpen warmte en massage je huid werkzame stoffen beter op te nemen, maar dat kun je ook bewerkstelligen met een warm kompres en je vingers, altijd nog een stuk goedkoper.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in