Weekendtip: TAF Beurs in De Duif Amsterdam

Weekendtip: TAF Beurs in De Duif Amsterdam
Tribal
TAF, Tribal Art Fair, begon met de liefde voor tribal art van galeriehoudster Finette Lemaire. Haar opa had zelf ook een galerie, waar zij opgroeide tussen de maskers en beelden. Zijn werk zette zij voor in haar eigen galerie op de Amsterdamse Reguliersgracht. Wie nu denkt dat tribale kunst vooral bestaat uit speren, schilden, maskers en beelden, heeft het mis. De Tribal Art Fair brengt een divers aanbod van objecten samen: een combinatie die een breed publiek aanspreekt. Dit jaar vindt dan ook de 14e editie van TAF plaats in De Duif in Amsterdam op 28, 29 en 30 oktober.

Opnieuw zullen twintig galeries uit binnen- en buitenland de prachtige locatie De Duif omtoveren tot een schatkamer vol kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden. De etnografische objecten, sommige al honderden jaren oud, komen uit Tibet, Nepal, Zuid- en Noord Amerika, Afrika en Oceanië. Deze werden dagelijks gebruikt of ze waren onderdeel van rituelen van de jacht, trouwen of sterven. Wie een bezoek brengt aan de TAF beleeft dan ook een avontuur in een andere wereld; de inheemse sfeer is er tastbaar evenals de spirit van de voorouders.

Tribal

‘We begonnen veertien jaar geleden met ongeveer negen galeries uit Nederland. Door de jaren heen sloten zich elf galeries uit alle delen van de wereld bij ons aan; dat vertaalt zich ook naar een groot aantal buitenlandse bezoekers. Experts in etnografica kunnen niet meer om de TAF heen,’ vertelt oprichtster en organisator Finette Lemaire van Galerie Lemaire met trots over het internationale karakter van de beurs. Dit karakter vertaalt zich niet automatisch naar de prijs, stelt Lemaire. ‘De beurs houdt rekening met beginnende verzamelaars en kunstliefhebbers. Er zullen genoeg authentieke objecten zijn die rond de honderd euro kosten. Maar persoonlijke smaak en schoonheid zijn eigenlijk niet in geld uit te drukken. Beauty is in the eye of the beholder.’

Kijk voor meer informatie op de website van TAF.