• Lifestyle

Vivian Slingerland: 'Allemaal collageen slikken, wondermiddel voor je huid'

Vivian Slingerland: 'Allemaal collageen slikken, wondermiddel voor je huid'

Exclusief voor Nouveau: een column van Vivian!

Vijftig en een beetje meer zijn? Bij Koffietijd weten ze er alles van. Presentatoren Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland (samen 153 jaar) delen om de beurt hun leukste lifestyle fragmenten uit Koffietijd op Nouveau.nl. Vandaag de week van Vivian!

Lieve Nouveau-lezers, 

Vandaag begin ik mijn column met rotnieuws. Waarschijnlijk hebben jullie het al gelezen in de media, maar op 26 mei 2023 zal de laatste uitzending van Koffietijd zijn. Ik baal ontzettend, want ik ga elke keer weer met plezier naar mijn werk. Het is het leukste programma om te maken, niets is te gek. Iedereen is hier altijd welkom en bedenken we telkens de grappigste dingen.

Ook mijn algemene ontwikkeling blijft op peil, door alle informatie de we in onze onderwerpen hebben. Dus ja, ik ga het enorm missen. Het werk, het team voor en achter de schermen en alle leuke gasten die we hebben mogen ontvangen. Gelukkig mogen we nog zeven maanden het leukste ochtendprogramma van Nederland maken voor jullie allemaal. En daar ga ik éxtra van genieten. 

Verjongingskuur uit Urk

Gelukkig gaat dat genieten en leren bij Koffietijd vanzelf. Want we hebben elke dag weer interessante gesprekken. Zo leerde ik van onze beautyexpert Maaike Dorsteen hoe je mooi én natuurlijk ouder kunt worden. Iets waar ik, sinds ik vorig jaar 50 ben geworden, ook wel mee bezig ben.

Vivian Slingerland: 'Allemaal collageen slikken, wondermiddel voor je huid'

Volgens Maaike moet elke vrouw vanaf haar 25ste beginnen met collageen slikken. Want het lijkt een wondermiddel voor onze huid. En er is dus collageen van eigen Nederlandse bodem. Gewoon van de vissen uit Urk. Gemaakt van de vissenhuid. Dus vissenhuid voor onze huid. Hoe grappig is dat? 

Indische smoor uit Katwijk 

Ook is het altijd leuk dat de koks mij inspireren om weer eens wat anders op tafel te toveren. En deze week kwam mijn lievelingseten aan bod. Gemaakt door het leuke stel Carl en Mas; ook wel bekend als ‘de Vrouw met de Baard’.

Ze kwamen koken uit hun nieuwe boek ‘Jiwa’ en maakten een heerlijke Indische smoor. Een recept dat hen doet denken aan de overgrootmoeder van Mas die met dit recept Indonesië de woonkamer binnenhaalde. En dat was lekker, joh! Echt een aanrader om te maken. Zo haal je Indonesië ook een beetje in huis. 

Plussize rolmodel 

Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig schuift natuurlijk wekelijks bij ons aan met de beste entertainmenttips. En dit keer sprong voor mij de Disney-film Reflect er echt uit.

De film gaat over een plussize ballerina die de strijd aangaat met haar eigen spiegelbeeld om zo haar onzekerheden te overwinnen. Ik vind het zo fantastisch dat Disney alle soorten en maten representeert. En ik denk dat heel veel meisjes, tieners, vrouwen en zelfs mannen steun en inspiratie kunnen halen uit de film. Ik ga hem zeker kijken dit weekend! 

Samen strijden tegen borstkanker 

De maand oktober is officieel voorbij en hiermee werd ook de borstkankermaand afgesloten. Bij Koffietijd gaven wij deze maand extra aandacht aan de ziekte. We hebben heel veel vrouwen gesproken die hun verhalen met ons wilden delen.

Zo inspirerend. We sloten af met het bijzondere verhaal van de tweelingzussen Eva en Kim. Die - hoe bizar het ook klinkt - tegelijk strijden tegen borstkanker. Zo’n ongelofelijk verhaal, maar oh zo krachtig. Zeker de moeite waard om dit interview nog te lezen.  

Ik hoop dat ik jullie weer genoeg inspiratie heb kunnen geven. En hoe rot het nieuws ook is dat we stoppen, voorlopig zijn we nog wel even op de buis om jullie te inspireren. En ook onze columns zullen we nog met liefde voor jullie schrijven. Geniet van jullie weekend.  

Liefs, Vivian 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in