Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vanaf deze leeftijd beginnen we steeds meer op onze moeder te lijken

Je gaat op den duur steeds meer dingen van je moeder overnemen.

moeder dochter

Qua uiterlijk lijk je dan misschien op je moeder, maar qua innerlijk kun je behoorlijk van je moeder verschillen. Toch is er een bepaalde leeftijd waarop we steeds meer dingen van onze moeder gaan overnemen.

Bepaalde leeftijd

Naarmate we ouder worden, zien we steeds meer in dat onze ouders alleen maar het beste met ons voorhadden. Zeker wanneer je zelf ook kinderen krijgt, zie je mogelijk overeenkomsten tussen jou en je moeder. Het kan zijn dat je er dezelfde opvoedstijl op nahoudt, dat je dezelfde maniertjes hebt, en ga zo maar door. En hoewel de een al op jonge leeftijd op haar moeder lijkt, is de wetenschap er nu over uit op welke leeftijd de meeste dochters op hun moeder beginnen te lijken.

Overeenkomsten

Uit onderzoek in opdracht van Thortful, blijkt dat we in onze moeder beginnen te veranderen wanneer we 36 jaar oud zijn. Hierbij gaat het niet alleen om karaktereigenschappen. Zo bleek uit de studie dat we met name de lichaamsvorm van onze moeder beginnen te krijgen wanneer we ouder worden. 24 procent van de ondervraagde vrouwen, gaf aan dat ze dezelfde bouw als hun moeder hebben.

Uiteraard zijn er ook genoeg karaktertrekjes die we van onze moeder overnemen. 22 procent zei dat ze net zo bazig werd als haar moeder en 20 procent geeft toe dat ze over dezelfde dingen klaagt.

Overigens is Thortful niet de eerste die onderzoek deed naar het onderwerp. In 2019 onderzocht de Britse arts Julian da Silva ook op welke leeftijd we meer op onze ouders beginnen te lijken. Hij ondervoeg hiervoor 2000 mannen en vrouwen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat we al op een iets jongere leeftijd op onze moeder beginnen te lijken, namelijk wanneer we 33 jaar zijn. Mannen beginnen gemiddeld een jaar later op hun vader te lijken.

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • Adobe Stock