Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Delphine over band met koning Albert: 'Ik hou van mijn vader en dat is genoeg'

Maar toch bekent ook zij: 'De tijd vliegt en je kan niet alles inhalen.'

prinses Delphine

Na een jarenlange strijd voor erkenning geniet de Belgische prinses Delphine nu van een goede relatie met haar vader, koning Albert. In een interview met het blad Paris Match deelt ze nu details over de warme band die ze samen hebben sinds hun verzoening.

DNA-test

Prinses Delphine streed jarenlang voor erkenning als de dochter van koning Albert, een claim die hij tot een paar jaar geleden altijd ontkende. Na zijn aftreden in 2013 kon Delphine eindelijk een rechtszaak beginnen, aangezien Albert toen niet langer onschendbaar was. In januari 2020 besloot het Hof van Beroep dat Albert een DNA-test moest doen, waaruit kwam dat Delphine inderdaad zijn biologische dochter is. In oktober 2020 erkende Albert haar vervolgens officieel als zijn dochter en werd Delphine dus prinses.

Zo vader, zo dochter

Hoewel de twee pas een aantal jaar als vader en dochter door het leven gaan, hebben ze een sterke band. "Onze gesprekken zijn echt hartelijk. Het is geweldig om hem te zien. Hij is zo geestig! We lachen veel samen", vertelt Delphine in een interview met tijdschrift Paris Match. Ook hoort ze geregeld dat ze toch echt overduidelijk een dochter van haar vader is. "Mensen zeggen vaak dat ik op hem lijk. We delen hetzelfde gevoel voor humor en enkele karaktereigenschappen."

Waar ze het dan zoal over hebben? "We praten over alles: onderwijs, de samenleving, wat er speelt in België en in de wereld. Hij is in enorm veel dingen geïnteresseerd en heeft heldere opvattingen. Ik vind hem indrukwekkend", zijn de liefdevolle woorden die Delphine over haar vader spreekt.

Verloren jaren

Toch realiseert prinses Delphine zich dat ze veel kostbare jaren zijn verloren. Tijdens de periode waarin Albert haar niet wilde erkennen, spraken ze elkaar namelijk niet. Bovendien speelt de leeftijd van koning Albert ook een belangrijke rol in hun relatie. Nu hij ouder is, wordt de tijd die ze samen kunnen doorbrengen steeds waardevoller en beperkter, wat de prinses des te meer doet beseffen hoe belangrijk het is om deze verloren jaren in te halen er samen nog het mooiste van te maken. "Ik hou van mijn vader, dat is simpel en genoeg voor mij. Ik denk ook dat ik mijn liefde voor hem kan tonen door mijn kunst. Ik ben ervan overtuigd dat dit zo is en hij weet dat ook."

Royalty
  • HLN
  • NL Beeld