Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de moeder en rots in de branding van Memphis Depay

Zijn moeder is hartstikke trots op haar zoon.

memphis

Het EK is begonnen! De eerste wedstrijd van Nederland staat voor de deur. Een van de vaste elf uit het Oranje-team is natuurlijk Memphis Depay. Voor het spannende toernooi kunnen de voetballers ongetwijfeld de steun van hun naasten gebruiken. Nouveau zet deze week hén in het zonnetje, want zonder deze moeders geen Oranjelegioen.

Jeugd

Vandaag op de middenstip: Cora Schensema, de belangrijkste vrouw in het leven van Memphis Depay. De stervoetballer werd 30 jaar geleden in het Zuid-Hollandse Moordrecht geboren als zoon van een Nederlandse moeder en een Afrikaanse vader. In 2013 speelt hij voor het eerst voor het Nederlands elftal.

Dat Memphis een sportman zou worden, wist Cora al toen hij in haar buik zat: het jongetje blééf maar trappen, “dat moest wel een voetballer worden.” Niet veel mensen weten dat Memphis als kind ook een turntalent was. “Op zijn vijfde kreeg hij het aanbod om bij de Nederlandse juniorenploeg te komen”, vertelde Cora ooit in een interview met ELF Voetbal. “Maar hij bedankte daarvoor, voetbal was en is zijn leven.”

Grote wens

Zelf wist Memphis ook al snel dat hij de voetballer wilde worden. "Zodra hij kon praten, zei hij tegen mij: 'mam ik word voetballer", vertelt moeder Cora over haar zoon in een interview met NOS Jeugdjournaal. "Zodra hij uit school kwam was het altijd voetballen en afspreken met vriendjes op straat. Memphis heeft altijd gevoetbald. Het is een buitenkind." Of Cora had verwacht dat haar zoon zo succesvol zou worden? "Ik heb het altijd gedacht (..) Ik ben heel trots op hem."

Op 17-jarige leeftijd debuteerde Memphis bij PSV, waarbij hij meteen twee keer scoorde. Na PSV maakte hij zijn eerste grote transfer naar Manchester United. Tegenwoordig speelt hij bij Atletico Madrid. We zijn benieuwd hoeveel doelpunten de aanvaller dit EK zal gaan maken!

Personality
  • Archief
  • NL Beeld, YouTube