UNFAIR AMSTERDAM

UNFAIR AMSTERDAM

Unfair Amsterdam

Unfair

Van woensdag 30 maart tot en met zondag 3 april is de Zuiveringshal van de Westergasfabriek de plaats waar Unfair Amsterdam 2016 zijn publiek verwelkomt. Unfair, een event dat zich op de grens bevindt van tentoonstelling en kunstbeurs, beleeft hiermee zijn derde editie. Op het programma staan solo-presentaties met nieuw werk van meer dan veertig aanstormende en gevestigde talentvolle kunstenaars. Tezamen geven deze presentaties een museaal overzicht van de generatie die bezig is door te breken. Initiatieven als Unframed, een performance programma en een samenwerking met het alternatieve muziekplatform Subbacultcha verbreden het perspectief. Unfair Amsterdam 2016 geeft een veelzijdig en fascinerend overzicht van het hedendaagse kunstaanbod. Hiernaast biedt het bezoekers de kans om een nieuwe generatie kunstenaars te ontmoeten en persoonlijke contacten te leggen.

Unframed Met een nieuw project, Unframed, presenteert Unfair Amsterdam een aantal exclusieve en gelimiteerde geborduurde prints. In een oplage van 100 stuks ontwierpen kunstenaars Boris de Beijer, Kim David Bots, Jan Hoek en Ingmar König een 100% embroidered patch van rond de 12x12 cm. Inlijsten kan, maar spannender is het om de patch op een jas of broek te strijken. Voor de echte connaisseur is er een speciale 30x30 cm. editie in een oplage van slechts 14 werken (www.unframedbyunfair.com).

Unfair Arena Een deel van de beurs is speciaal ingericht als arena. In deze ruimte vinden lezingen, workshops, interviews en performances plaats. Speciaal voor Unfair Amsterdam maakt mister Motley samen met onder andere 'Ja Ja Ja Nee Nee Nee' een dagelijks radioprogramma op locatie dat live of via streaming of podcast te beluisteren is. Het programma voorziet in live opnames en interviews met kunstenaars en gasten. Op de website van mister Motley is iedere uitzending als podcast beschikbaar, maar er is ook achtergrondinformatie over de betreffende kunstenaar en diens werk te vinden. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Unfair Utopia #3 Op 2 april volgt de derde editie van een reeks thema-avonden in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. Onder de titel International Collaborations wordt gekeken hoe de Nederlandse cultuursector zich verhoudt tot een steeds verder globaliserende kunstwereld. Gesprekspartners zijn Nederlandse, in niet-westerse landen werkende kunstenaars en instellingen en buitenlandse kunstenaars die in Nederland terecht zijn gekomen.

Subbacultcha ♥ Unfair Op donderdag 31 maart, van 17.00 tot 02.00 uur, presenteert Unfair in samenwerking met alternatief muziekplatform Subbacultcha een heus eendaags festival. Op het programma, dat de raakvlakken tussen beeldende kunst, muziek en performance opzoekt, staan o.a. live acts van BEA1991 en Filosofische Stilte. Voor dit event zijn speciale tickets verkrijgbaar op www.unfairamsterdam.nl Unfair Amsterdam 2016 toont werk van meer dan 40 getalenteerde jonge en gevestigde kunstenaars, waaronder o.a. Jan Hoek (Foto’s: 'Me & My Models' & 'ANIMALS'), Sanne Vaassen (Project: 'Cartography'), Suat Öğüt (Expositieruimte: herscheppingen van Van Gogh), Maurice van Es (Project: 'Rooms of Now' - www.roomsofnow.nl)

Informatie Woensdag 30 maart t/m zondag 3 april 2016 Locatie: Zuiveringshal, Westergasfabriek, Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdamwww.unfairamsterdam.nl