Wanneer is het de beste tijd voor een vakantie naar Japan à la Eloise en Laurentien?

Kersenbloesem japan laurentien eloise
© Getty Images / Eloise van Oranje - Instagram

Prinses Laurentien en haar dochter Eloise zijn een paar dagen in Japan en genieten daar van de cultuur…

… en natuurlijk van de kersenbloesem. Als moeder van een gravinfluencer kun je erop wachten tot je kiekjes moet maken, natuurlijk. Eloise plaatste ook nog een filmpje van de beroemde bloesems.

Sakura en Hanami

Mocht je dit fascinerende land nu ook eens willen bezoeken, dan zijn er bepaalde maanden die wat extra's te bieden hebben. Nu dus het bloeien van de sakura, de kersenbomen, in april en mei. Hanami wil zoveel zeggen als 'kijken naar de bloesems' en dat mag ook met een picknick erbij.  

Het wandelseizoen

In de zomer zijn er twee maanden (van midden juli tot midden september) waarop Mount Fuji te beklimmen is, voor gevorderde hikers en klimmers. Ook andere bergachtige delen zijn dan een aanrader, omdat het er wat koeler is. Het hike-seizoen in het algemeen piekt in juni en juli, ondanks het feit dat eind juni tsuyu (het regenseizoen) begint.

Koyo: de schitterende herfst

Het najaar brengt koyo, de herfstkleuren die misschien nog wel spectaculairder zijn dan de kersenbloesem. Deze periode loopt van eind september tot eind november.

En in de winter kun je er skiën: de pistes van Hokkaido in het noorden zijn er bedekt met superfijne poedersneeuw, maar je moet wel een bevlogen skiër zijn om er dat hele eind voor te reizen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in