• Reizen

Slapen op een matras van 200.000 dollar

Slapen op een matras van 200.000 dollar

De nacht van je leven slaap je in dit hotel in New York, waar ze slapen tot een kunstvorm proberen te verheffen.

Het Lotte New York Palace op Manhattan staat bekend als een van de meest luxe hotels van de stad (het was het eerste vijfsterrenhotel op het eiland!), maar is altijd bereid om nóg een stapje verder te gaan voor gasten. Ditmaal met de Ultimate Sleep Suite.

Daar slaap je op een matras van 200.000 dollar. Niet in goud gegoten (dat slaapt zo naar), maar gewoon: duur omwille van alle technologieën die garant staan voor 'de beste nacht van je leven'.

Dit is 'm dan!

Slapen op een matras van 200.000 dollar

In de suite (die verder ook not too shabby is) staat een kingsize Vividus-bed van het welbekende Zweedse Hästens met daarop 'de koning der matrassen'. Volgens de eigen website: 'Een meesterwerk van de fijnste natuurlijke materialen, traditioneel vakmanschap en oog voor detail'. Wat 'm zo duur maakt? Dat er aan één matras 45 dagen lang gewerkt wordt door negen van de beste beddenmakers ter wereld.

Maar met dat matras alleen ben je er nog niet, in de Ultimate Sleep Suite. De kamer is ook uitgerust met Hästens-badjassen, -slaapmakers, -beddengoed, -pyjama's en -pantoffels, die je na vertrek mee naar huis mag nemen. Als de kofferruimte dat nog toelaat dan. Maar met zo'n kamer komt er van shoppen natuurlijk weinig.

Slapen op een matras van 200.000 dollar

Naast dat bed-der-bedden biedt het namelijk twee slaapkamers (dat wordt vechten om dat matras dus), een ruime living/dining, een eigen open keuken, een bibliotheek, twee grote badkamers en fantastische uitzichten over de stad.

Slapen op een matras van 200.000 dollar

En je eigen 'slaapcurator' krijg je er ook bij — iemand die je helpt die nacht van je leven volledig te benutten door je ideale kussen te selecteren, te zorgen voor de perfecte slaaptemperatuur (altijd lastig, in hotels) en de perfecte wake-up call.

Oh ja, dan rest ons alleen het prijskaartje per nacht nog: 10.000 dollar. Maar bedenk eens wat je zult besparen aan retail therapy!

Beeld: Lotte New York Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in