Het dromerige landschap van Walcheren

Het dromerige landschap van Walcheren

Slingerende landwegen, duinen én zee!

Nu wordt aangeraden ook de meivakantie in Nederland door te brengen, vind je op Nouveau de komende dagen tips voor trips en breaks in Nederland.

Het is een beetje improviseren qua catering omdat de horeca gesloten is, maar wie een hotel boekt, kan daar ontbijt, lunch en diner op de kamer bij regelen en vaak is ook take-away / bezorgen een optie. Laat het je er niet van weerhouden even een andere omgeving op te zoeken, binnen de coronaregels uiteraard.

We tippen weids Walcheren, een prachtig stukje Zee­land, met een dromerig landschap van kleine dorpen, dijkjes, kerktorens, slingerende wegen langs de akkers en overal de duinen en zee.

Wij ko­men er graag, alleen al voor de bre­de stranden en de gezellige dorpen.

Slapen

Tien Torens in Zoutelande is een beetje retro én een beetje futuristisch. Het idee van de architect was, om het hotel te laten opgaan in de omgeving.

Het dromerige landschap van Walcheren

Het gebouw loopt over in het duin en is daarom beplant met helmgras. Aan de achter­zijde stap je via een deurtje in het schapen­hek zo het strand op. Het allermooiste is het penthouse bovenop het hotel. 

Bootje varen

Het Veerse meer is vlak­bij en daar kun je bootjes huren, maar ook kano’s en kajakken.

Op het strand zijn ook allerlei activiteiten, maar dat is per dorp verschillend.

Wandelen

Domburg is een drukke badplaats met veel win­keltjes en hotels. Weg van de drukte loopt een prachtig wandelpad langs zee...

Het dromerige landschap van Walcheren

...hét Kustpad dat je langs oude villa’s voert waar kunstenaars als Mondriaan en Toorop begin twintigste eeuw prachtige schilderijen maakten.

Fietsen

Zoutelande is echt een badplaats voor vakantie­gangers. Als je vanaf hier richting Middelburg fietst, kom je door Biggekerke; ga je naar Vlissingen, dan kom je langs Koudekerke.

Het dromerige landschap van Walcheren

Wie noordwaarts gaat voorbij Domburg, kan de mooie natuurgebieden De Manteling en Oranje-zon verkennen.

Meer informatie vind je op: vvvzeeland.nl

Deze even-weg-in-eigen-land-tip staat in Weekenden aan het Water € 22,50

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in