Nouveau nostalgie: Hoe is het nu met Pippi Langkous?

Nouveau nostalgie: Hoe is het nu met Pippi Langkous?

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Oh, zouden we niet allemaal zo in het leven willen staan? In de serie zaten meer wijsheden dan we toen konden bevroeden. Wij zijn enorm benieuwd hoe het nú met Pippi is. Dus dat zochten we voor je uit.

Pippi woonde alleen met haar aapje Mijnheer Nilsson en haar paard Kleine Witje in haar Villa Kakelbont. Ze was enorm sterk (want kon Kleine Witje optillen) en nét zo bijdehand. Samen met haar vriendjes Annika en Tommy maakte ze de wildste avonturen mee en liep altijd alles uit de klauwen.

Spaghetti at ze met een schaar (waarom ook niet?) en ze rookte af en toe een sigaretje. Ja, dat kunnen wij ons nu ook echt niet meer voorstellen in een kinderprogramma, maar het was toch echt zo.

Maar hoe is het nú dan met de vertolker van deze kinderheld?

Inger Nilsson (58) speelde Pippi. Ze kreeg geen cent te zien voor haar acteerwerk. In Zweden mogen kinderen niet betaald worden. Ze is heel lang secretaresse geweest. Herken je die boevige blik nog?

Rossig was ze misschien vroeger wel, maar die rode haren haren van Pippi? Dat was een pruik:

Tommy & Annika

Tommy werd gespeeld door Pär Sundberg die als volwassene een succesvol zakenman werd. En Annika heeft jaren gewerkt als verpleegster. Dus die zorgzaamheid hoefde actrice Maria Persson niet te veinzen.