• Luxe leven

Rob Lowe betaalt je ruim 65.000 euro om zijn personal assistant te worden

Door Kim Veldema
Rob Lowe betaalt je ruim 65.000 euro om zijn personal assistant te worden

De immer jong ogende hartenbreker uit de jaren 80 (én 90 én 00) is op zoek naar iemand die hem dag en nacht professioneel kan bijstaan. Maar juich niet te vroeg. De bijna 53-jarige Rob Lowe heeft een aantal opmerkelijke eisen.

Website TMZ (doorgaans goed geïnformeerd) heeft een vacature ontdekt - op een banensite, speciaal voor het rekruteren van personal assistants - met daarin een opmerkelijke 'wensenlijst', geplaatst door de Amerikaanse acteur, of in elk geval iemand uit zijn team.

Reisje van de zaakSommige eisen voor de baan zijn vrij voor de hand liggend ('bereidheid om te reizen' staat in elke vacature van een ster die een assistent zoekt), maar dan volgen er een paar die toch best... apart zijn. 

Lees ook: Een nachtje slapen bij Richard Gere? Het kán gewoon

Jacuzzi of massage?De gelukkige die de baan krijgt, verdient ruim 65.000 euro (plus bijkomende extra's) en moet ervoor zorgen dat Rob Lowe 'gedurende de hele dag wordt gevoed en zijn koffie krijgt', diegene regelt dat zijn / haar beroemde baas op tijd een designer coiffure krijgt, Lowe moet er zeker van kunnen zijn 'dat er diner-draaiboek is voor het geval hij later dan acht uur 's avonds thuis arriveert' (niet half acht of half negen, nee, vanaf exact 20.00 uur) en onze favoriet: zijn huispersoneel moet ervan op de hoogte zijn of ze zijn jacuzzi van tevoren aan moeten zetten óf alles klaar moeten hebben voor de massage van de heer des huizes. Alles moet piekfijn in orde zijn vóór hij arriveert.

Als hij maar gelukkig isOp de lijst staat ook gespecificeerd dat zijn assistent precies 12,5 kilo moet kunnen tillen 'ter ondersteuning van de cliënt'. Worden wij toch nieuwsgierig wat er precies 12,5 kilo weegt. Een hond wellicht? Dit kan misschien wat vreemd klinken, maar mensen die al eerder personal assistant zijn geweest (of op een andere manier met beroemdheden hebben gewerkt) kennen het klappen van de glamour-zweep.

Raarste capriolenSlechts één ding is bij dit soort jobs belangrijk: als hij maar gelukkig is. En daarvoor moet je vaak de raarste capriolen uithalen. Want een 'gewone', onbekende baas kan al veeleisend zijn, maar bij beroemdheden ligt de lat doorgaans nog een stuk hoger. Maar dan mag je wel dag en nacht in het aura van Rob Lowe vertoeven. Een mens kan het slechter treffen.

Bron beeld: Hollandse Hoogte