Ik was de prozac nabij

Door Karin Kuijpers
Ik was de prozac nabij

Het valt nog niet mee om na ruim dertig jaar huwelijk weer op jezelf te wonen, ervaart Karin Kuijpers, die maandelijks over haar nieuwe leven schrijft.

Als modejournalist en fashionista bouwde ik een collectie op waar Kate Moss jaloers op zou zijn. Jasjes van Karl en Chanel, schoenen van Gucci en Prada, maffe shirts van Walter Van Beirendonck, jurkjes van Diane von Furstenberg, John Galliano en Dries Van Noten. Weliswaar gescoord met minstens zeventig procent korting, want Kate’s geld had ik niet, noch haar maat, maar in maat 40 pasten ze me perfect. 

Horecaspoiler

Maar eh… intussen is alles me te klein. Sinds hormonen hun verwoestende werk deden en ik de nicotine in mijn leven staakte, beschik ik over een horecaspoiler; zo’n vals plat onder mijn borsten waarachter ooit een taille school en die koppig van plan is er te blijven. Niet dat ik er heel veel aan doe hoor, maar ik baal er wel van dat al die designerkleedjes me nu te klein zijn. En geen kleermaker die er raad op weet. 

Shinen?

Vertwijfeld kijken de jurkjes me vanaf hun hangers aan: mogen ze ooit nog shinen? De joggingbroeken daarentegen zijn tevreden, want die worden uitgewoond. Van een fashionable Parisienne veranderde ik langzaam in een hipster, American style, met zeven kilo te veel. Ben nu blij als ik maat 42 haal. Omdat het modehart bleef kloppen, ontwikkelde ik een hipstergarderobe waar J.Lo jaloers op zou zijn. Fenty’s van Puma, broeken van Stella McCartney voor adidas, oversized hoodies van Daily Paper, de nieuwste sneakers van Nike. Sommige hoodies lijken op gevechtstenues en flatteren totaal niet, maar hip is hip, denk ik dan eigenwijs. 

Revival

Mijn dochter van dertig lacht om mijn eclectische smaak, maar ik kan het niet laten om kleuren, prints en flimsels en flumsels met elkaar te combineren. Oog voor basics heb ik nooit gehad. Om te voorkomen dat ik iets te veel een slonzige hipstermoeke word in joggingbroek, besloot ik dat jurk en hak in mijn garderobe een revival verdienen. 

Platvoeten

De middag waarin ik mijn oude favorieten paste, was zwaar. Ik was de prozac nabij, want op heupen, buik, schouders en borsten haperden mijn lievelingen. Zelfs mijn designerschoenen waren te krap geworden; een mens schijnt in de loop van zijn leven platvoeten te krijgen. Waarom vertelt niemand je dat als je jong bent en je denkt voor eeuwig goed geconserveerd te blijven?

Prada-sandaaltjes

Ik besloot de moed niet op te geven. Voluptueus is immers ook on trend. Drie dagen lang ben ik gaan shoppen. Onvermoeibaar. Vanuit de volle over­tuiging dat bij mijn nieuwe leven als single ook jurk en hak horen en niet alleen überhippe, maar vormloze hipster-looks. De eerste jurk is binnen. Met een paar gele sandaaltjes van Prada (‘tuurlijk wel met zeventig procent korting). Mijn tien centimeter hoge hakken zijn verleden tijd, maar ik ga op naar een nieuw era zonder dat de moed me in de schoenen zinkt. SMILE!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in