Culinair journalist Mara Grimm is een van de grote smaakmakers van Nederland. Als zij zegt dat we ergens moeten eten, dan moeten we er eten. In Parijs, waar ze zelfs een heel eigen boek over schreef, maar natuurlijk ook op eigen bodem.
Bon Appetit Paris
Voor Het Parool recenseert Grimm regelmatig restaurants, en deze week zette ze Japans restaurant Umeno zodanig in de spotlights dat het restaurant in Amsterdam nu zelfs even een reserveringsstop heeft ingelast.
Het kleine familierestaurant biedt maar plaats aan zo’n vijftien eters per avond en is slechts vier dagen in de week open. En door de recensie van Grimm liep het ineens helemaal storm.
Niet zo gek ook: ze gaf het restaurant een 9,5 en zulke hoge cijfers worden bijna nooit uitgedeeld.
Elke eerste zaterdag van de maand bespreekt culinair recensent Mara Grimm een klassieker uit de Amsterdamse restaurantwereld. Ditmaal Umeno, waar ze een brok in haar keel krijgt van de meesterlijke eenvoud https://t.co/qh6xQrDE9I
— Het Parool (@parool) March 4, 2023
Wat je van Umeno kan verwachten, want uiteindelijk kun ook jij er natuurlijk gewoon weer een tafeltje bemachtigen? Traditioneel Japans eten dat Grimm bijna aan het huilen maakte, van een geijkt menu van zes gangen tot een hele omakase (chef’s choice) en natuurlijk een fijne à la carte-kaart.
Een hotspot der hotspots, kunnen we wel zeggen. In je agenda zetten en over twee weken proberen alsnog een reservering te krijgen dan maar.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
- Getty Images