4x heerlijke nieuwe restaurants in Rotterdam
Reserveren maar!
Een avondje Rotterdam is altijd een goed idee, maar waar moet je zijn in die stad vol geweldige restaurants? Nou, in één van deze vier nieuwe hotspots bijvoorbeeld.
YANO
Echt kersvers geopend, begin november. YANO is een fine-dining-restaurant van een echtpaar dat jaren ervaring heeft bij de toprestaurants van de stad, zoals FG Restaurants en The Millèn. Op de kaart: een combinatie van Indisch (chef Yuri Wattimena is Moluks) en Zuid-Amerikaans met Frans. Met een mooi uitzicht over het water van de Bergsche Plassen en een enorme wijnkaart.
SHIN
Een Japanse tapasbar met eigen matcha-café. Dat klinkt toch als muziek in je oren? De sfeer is net zoals bij de izakaya-barretjes in Japan zelf zeer ontspannen. Je bestelt een Japanse cocktail of whisky (of zo'n matcha dus) en laat je heerlijk in de watten leggen met kleine gerechtjes. Zalig.
Prêt à Boire
Een café met een enorme drankenkaart vol natuurwijnen, maar ook bieren, frisdranken en kombucha. Van de eigenaar van Blije Wijnen en door chef Titus van Zon voorzien van een menu vol heerlijke Aziatische gerechten met een Franse twist. Volledig biologisch, lokaal en vers ingestoken en met een heel Franse uitstraling.
OX
Restaurant en cocktailbar in één. Je eet hier Maleisisch-Chinees en chef Alexander Wong werkte hiervoor bij FG Restaurant, FG Food Labs en The Suicide Club, dus je weet dat het goed zit. Denk dim sum, oesters en gerechten om te delen. Leuk detail: het exacte adres van OX in het centrum van de stad is geheim en hoor je pas als je een tafeltje boekt.
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in
Wat anderen nu lezen
3 x Valentijn vieren aan de Amsterdamse grachten (inclusief huisdichter!
3x de leukste Valentijnstafeltjes in Amsterdam
6 fijne bars mét hotel in Nederland en België
3x historisch uit eten in regio Amsterdam
5x lunchen tussen het groen
3 x Valentijn: vier de liefde met een romantisch uitje
Het Parijs van culinair journalist Mara Grimm: brasserie, bistro & bouillon!
Deze überluxe Antwerpse hotspot houdt een gemaskerd bal voor Valentijn!
5 leuke strandtenten waar je het hele jaar door terecht kunt
Dry January: naar de wasserette voor een cocktail