• Lifestyle

Het best bewaarde geheim van Portugal: Alentejo

Door Martine Schut
Het best bewaarde geheim van Portugal: Alentejo

Vakantiekriebels en reishonger, maar nog geen idee waar naartoe te gaan? Denk dan eens aan Alentejo in Portugal. Een gebied dat in 2014 door de lezers van USA Today verkozen is tot ‘Best Wine Region to Visit'.

En door Lonely Planet benoemd is tot één van de Europese topbestemmingen voor de zomer van 2017. Alentejo is het enorme gebied tussen Lissabon en de Algarve, dat zich uitstrekt tussen de Atlantische Oceaan en de Spaanse grens. Wat vind je er: schilderachtige bergdorpjes, uitgestrekte olijfgaarden, kurkbomen, rotsachtige kustlijnen en traditionele kleinschalige bedrijvigheid.

ÉvoraDe regio die twee derde van Portugal beslaat bezit heel wat UNESCO werelderfgoed, waaronder de stad Évora en het Dark Sky Reserve. Évora wordt wel één van de mooiste steden genoemd. Het is ook zeker de moeite waard. Je vindt er een Romeinse tempel, sfeervolle straatjes met witgepleisterde huisjes en tal van monumenten. De stad heeft verder verschillende leuke restaurants in verschillende prijsklassen. Zo vind je er eettentjes voor een makkelijke hap en kun je bij restaurant Degust’Ar terecht voor moderne gerechten afgeleid van de Alentejaanse keuken.

FeestenNaast tradities en erfgoed, is er ook ruimte voor trendy hotspots en hippe activiteiten. Zo vindt tussen 1 en 5 augustus het MEO Sudoeste dancefestival plaats waar ook dj Martin Garrix zal optreden. Verder beschikt de regio over de nieuwste golfbanen, kun je paardrijden door de velden of nachten spenderen in een traditionele, maar trendy herdade op steenworp afstand van een kustlijn waar je mond van openvalt. Proost!

Het best bewaarde geheim van Portugal: Alentejo