• Lifestyle

'Geluk is... een vakantie boeken die per ongeluk spotgoedkoop is' (Ze waren een nul vergeten)

'Geluk is... een vakantie boeken die per ongeluk spotgoedkoop is' (Ze waren een nul vergeten)

Soms heb je pech, andere keren heb je héél veel geluk. Zoals Marianne. Zij ontdekte op internet een skivakantie tegen een onwaarschijnlijk zacht prijsje. "Ruim driekwart jaar geleden viel ons oog, bij het zoeken naar een geschikt wintersportadres, op een wel heel economisch geprijsd hotelletje in het zuidelijke deel van Zwitserland..."

"Het kleine bedrag dat voor een kamer met ontbijt en diner stond vermeld, leek ons echt te mooi om waar te zijn, en daarmee het onderzoeken waard.

Zo op het oog leek er werkelijk weinig aan te merken op het interieur en de omgeving. We belden daarom met de betreffende organisatie om te vragen of hier geen fout gemaakt kon zijn, omdat het ons zo’n enorm goede aanbieding leek. De dame in kwestie nam een momentje de tijd en koppelde daarop terug dat de prijs echt klopte. Dus boekten mijn man en ik de reis, ons nog steeds afvragend of dit nu een grap betrof of echt werkelijkheid was. ‘Gauw, dan zitten ze aan ons vast’, grapten we die dag, als in de reclame. 

'We belden met de betreffende organisatie om te vragen of hier geen fout gemaakt kon zijn, omdat het ons zo’n enorm goede aanbieding leek'

De tijd verstreek en om toch zeker te zijn van onze boeking, stuurden we een mailtje met nogmaals de vraag of de prijs wel klopte, of het hier niet om een aannemelijke fout zou kunnen gaan. Ook op die mail werd positief gereageerd: alles was in orde, dus geen zorgen voor de dag van morgen.

Maar toen wij het hotel een paar weken daarop van de site zagen verdwijnen en het later werd teruggeplaatst voor een heel andere prijs - ineens kostte één nacht ongeveer net zoveel als wat wij voor een week hadden betaald - groeide opnieuw de onzekerheid. We belden het hotel om voor de laatste keer te checken of de reservering op juiste wijze was ontvangen.

Een lang verhaal kort: tegen het luttele bedrag dat ons in rekening was gebracht vertrokken wij uiteindelijk, met groeiende nieuwsgierigheid, naar dit charmante dorp bovenop de berg, onszelf afvragend in welk klein armetierig kamertje wij ter plekke gehuisvest zouden worden. 

Lees ook: De 5 beste ski-resorts van Europa, inclusief dat van Máxima en Willem-Alexander 

Aangekomen op de plek van bestemming keken wij, samen met de kinderen, onze ogen uit bij het zien van zoveel charme, een witte wereld en een enorme kamer met prachtig uitzicht over de bergen. De ski’s klikten we vlak voor de deur onder onze voeten.

Hoe het zo heeft kunnen gebeuren is ons een raadsel, er schijnen zelfs mensen te zijn, zo las ik laatst per toeval, die een sport maken van het vinden van dit soort voordeeltjes en zich geregeld voor slechts een paar schamele euro’s in luxe wentelen. Wij hebben in ieder geval dubbel genoten en ’s avonds regelmatig lachend geproost met de zin: ‘Waar doen ze het toch allemaal van?’ 

Soms heb je pech en soms een heleboel geluk. Dus eh… Zwitserland duur? Dat hangt er helemaal vanaf. En: het is er echt heerlijk (ongeacht de prijs)!"