Dít worden de 5 grote terrastrends van 2021!

Dít worden de 5 grote terrastrends van 2021!

Ruimere lunch, vroege bitterbal en (bijna) alcoholvrij.

Het zal even wennen zijn, om na al die maanden weer op een terras te kunnen zitten, maar buiten is toch echt het nieuwe binnen. De voorlopig beperkte opening van 12:00 – 18:00 zal vermoedelijk wel invloed hebben op de bestellingen.

1 De uitgebreide lunch

Trendwatchers verwachten dat mensen, omdat er 's avonds nog niet uit eten kan worden gegaan, wat uitgebreider zullen lunchen: geen snelle tosti met een kop koffie, maar een salade met een voor of nagerecht. En zo wat langer lunchen en 's avonds wat langer werken.

2 Tea & tapas

Een tweede trend wordt de high tapas, een soort hybride tussen een high tea en een vroeg borreluurtje. Denk aan hartige en zoete kleine hapjes, thee voor de leuten, hard selzer (heel licht alcoholisch) om de scherpe randjes er vanaf te halen.

3 Buiten is het nieuwe binnen

Om de buitenbeleving te vergroten, zullen heel wat koks deels buiten op het terras grillen, roeren en smeren, waarbij het aanbod aan vega en vegan op de menukaart groter is dan ooit. Reken op veel streetfoodvariaties in miniversies en veel gepronk met eco-stambomen, biologische ingrediënten en streekgerechtjes. Elke zichzelf respecterende kok is aan het experimenteren met paddenstoelen, je zult niet om de oesterzwammen, champignons en portobello's heen kunnen.  

4 Doe-het-zelf

Digitale menukaarten, zelf bestellen en afrekenen met een gadget of een app op je telefoon – je zult de ongeïnteresseerde ober nog gaan missen, op het doe-het-zelf terras (maar het scheelt weer wél contactmomenten). Reken naast een peper- en zoutstel op tafel ook op een pompje 'handensaus' in de vorm van ontsmettende gel en even een mondkapje op bij verplaatsingen.

5 Alcoholarm rukt op

Wat betreft drankjes: alcoholvrij en alcoholarm groeit, ook omdat mensen in de middag nog andere dingen te doen hebben. Maar voor wie toch een beetje buzz wil: prosecco blijft populair, net als kant-en-klare cocktails. Iets minder spannend dan die van een liquid coach, maar wel betaalbaarder. In de categorie quasi-gezond wil gefermenteerd van geen wijken weten, dus laat de kombucha maar doorkomen!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in