• Lifestyle

Deze alcoholische versnapering helpt je bij het afvallen

Deze alcoholische versnapering helpt je bij het afvallen

Wie wil dat nou niet: afvallen op een leuke manier? En laat er nou wel een heel feestelijke en bijzonder smakelijke manier zijn.

Namelijk het drinken van tequila. 

Vive la MexicoJa, je leest het goed. Dit Mexicaanse 'verzetje' schijnt een uitzondering op de (alchohol)regel te zijn. Want iedereen weet dat alcohol een dikmaker is als je er teveel van drinkt. Maar dat is bij tequila dus anders. Uit onderzoek van het Amerikaans Scheikundig Instituut blijkt dat het drinken van tequila je bloedsuiker kan verlagen. 

Deze alcoholische versnapering helpt je bij het afvallen

Het bewijsWat betekent dat je minder snel in een bak chips zult graaien. Want ja, normaliter ga je van alcohol snaaien. De onderzoekers hebben een proef gedaan onder muizen die ze normaal water gaven. Deze keer kregen de diertjes water met de suikers die ook in agave plant (waar tequila van gemaakt wordt) zitten toegediend. Wat bleek? De muizen die het suikerwater hadden gedronken hadden minder trek in eten. 

Drink met mateNu zullen we absoluut niet zeggen dat je flessen tequila achterover moet slaan, maar een wijntje inruilen voor een paar drankjes tequila kan helemaal geen kwaad. 

Bron: The Independent/BeautifyBeeld: iStock/Hollandse Hoogte