Lockdowntip van Ella: de totale gekte van Tiger King

Lockdowntip van Ella: de totale gekte van Tiger King

Zien: een polygame tijgerfokker met een geblondeerd matje.

Hoe dan?! Dat is wat je je afvraagt als je de kijkcijfers ziet van Tiger King, de nieuwe megahit van Netflix. In vrijwel alle landen ter wereld staat de serie bovenaan de lijst met best bekeken programma’s van de streamingdienst. Ook in Nederland prijkt Tiger King - zowel heel fout als heel fascinerend - inmiddels doorlopend in de top 3 van best bekeken programma’s.

De zevendelige serie heet officieel ‘Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’ en is een kruising tussen true crime, natuurdocumentaire en buitengewoon grimmige realitytelevisie. De serie is – na corona – de meest besproken hashtag op Twitter. Je valt echt van de ene verbazing in de andere en alles is echt gebeurd: de makers hebben beide partijen jarenlang mogen volgen, met hun toestemming.

Het levert een verbijsterende mix op: exotische dieren. Rivaliserende dierentuineigenaren. Moordcomplotten. Polygamie. Sekssektes. Ex-gedetineerde dierenverzorgers zonder tanden. Stoeien met tijgers. Afgerukte ledematen. FBI-informanten. Genitale Piercings. 

En dit allemaal met een soundtrack van countryliedjes. Ondanks deze eclectische ingrediëntenmix is het intrigerend streamingsmateriaal. Tiger King wordt geprezen als de opvolger van vergelijkbare successeries als Making a Murderer en Don’t Fuck with Cats.

De reeks vertelt het verhaal van twee tegenpolen: Joe Exotic, de eigenaar van een goedlopend wildpark die duidelijk niet gelooft in wilde dieren zoveel mogelijk in hun waarde en eigen omgeving laten, en Carole Baskin, de oprichter van dierenrechtenclub Big Cat Rescue. Langzaam maar zeker voert regisseur Eric Goode de kijker met puzzelstukjes die leiden naar een onmiskenbaar gewelddadige ontknoping. Brrr. 

Foto's (c) Netflix 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in