Feest! Presentator Jellie Brouwer over 20 jaar Kunststof

Feest! Presentator Jellie Brouwer over 20 jaar Kunststof

'Deze vorm van slow radio was echt nieuw.'

Jellie Brouwer (57) viert volgende week het 20-jarig bestaan van Radio Kunststof, dat ze al even zo lang presenteert. Voor wie het niet kent: het is een kunst- en cultuurprogramma waarin een gast na een lang, diepgravend interview een persoonlijke leus op een badkamertegel achterlaat.

Feest! Presentator Jellie Brouwer over 20 jaar Kunststof

NTR/Lilian van Rooij

“Twintig jaar geleden was deze vorm van slow radio echt nieuw," zegt Brouwer over het ontstaan van Kunststof in Visie. "Wat deed zo’n programma op Radio 1, toch eigenlijk de nieuws- en sportzender?

Feest! Presentator Jellie Brouwer over 20 jaar Kunststof

Maar het is ons gelukt om dat publiek te boeien door interessante gasten uit te nodigen, steeds te beginnen met een prikkelende openingsvraag en meteen die tegel ter sprake te brengen. Wat zou daar straks op komen te staan?"

Je vindt een uitgebreid interview met Jellie Brouwer in de nieuwe Nouveau, die vanaf dinsdag bij de abonnees arriveert en vanaf donderdag in de winkels ligt.

20 jaar 'Kunststof': jubileumweek op NPO Radio 1

Van maandag 29 maart t/m vrijdag 2 april viert Radio Kunststof zijn twintigjarig bestaan met een feestelijke jubileumweek. Jellie Brouwer is een van de presentatoren van het eerste uur. In de jubileumweek ontvangt het programma speciale gasten rond de thema’s muziek, literatuur, media, podiumkunsten en architectuur. Er is live muziek, luisteraars kiezen favoriete fragmenten en een twintigjarige geeft zijn mening over een klassieke uitzending. Geheel volgens traditie wordt iedere aflevering afgesloten met een tegeltekst. Bekijk hier alle tegels uit de afgelopen twintig jaar. 

Maandag 29 maart t/m vrijdag 2 april, 19.30 uur, NPO Radio 1

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in