• Cultuur

Eurovisie Songfestival 2020 uitgesteld...

Eurovisie Songfestival 2020 uitgesteld...

Het coronavirus laat wéér een evenement sneuvelen.

Events worden bij bosjes afgezegd of uitgesteld vanwege de regels rond het coronavirus. Toen Koningsdag werd afgeblazen, wist iedereen eigenlijk al wat de volgende beslissing zou zijn. En inderdaad: het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar in mei in Ahoy in Rotterdam zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus uitgesteld, meldt de NOS. Het plan is 2020 over te slaan en het volgend jaar te houden, liefst alsnog in Rotterdam.

Jeangu Macrooy zou namens Nederland meedoen aan de liedjeswedstrijd met het nummer Grow. AVROTROS blijft achter de Nederlandse inzending staan "en zet graag in 2021 met nieuwe energie en veel passie de samenwerking met Jeangu voort", laat een woordvoerder weten. De organisatie van het Songfestival gaat nog in beraad over de mogelijkheid voor artiesten om hun lied te behouden voor de editie van volgend jaar. Het Songfestival kwam naar ons land dankzij de winst van Duncan Laurence vorig jaar in Tel Aviv, waar hij de hoogste score behaalde met Arcade. 

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in