Brrr, het wordt waterkoud en grauw...

het wordt koud en grauw

Het recept voor deze week: een dikke jas en een vrolijke sjaal!

We zouden er graag iets met wat meer allure van maken, maar het weerbericht is wat het is. Het wordt koud – waterkoud – en niks geen zonnetje, maar grijs en grauw weer. Weer om op de bank te kruipen onder een deken, gewapend met een kruik, een pot thee en een goed boek (snorrende poes of snurkende hond optioneel).

Meteoroloog Sebastiaan Aarts van Buienradar omschrijft het als 'soepkippenweer' en voorspelt dat de zon zich begin december amper zal laten zien.

Vandaag en morgen blijft het regenen. Daarna wordt het droog, maar zakt de temperatuur tot een graad of vijf en komend weekend zelfs nog daaronder. 's Nachts is het rond het vriespunt.

"Dat heeft allemaal te maken met een vrij krachtig hogedrukgebied boven Oost-Europa. "Wij krijgen een oostelijke wind, die koudere lucht gaat aanvoeren", aldus Aarts. Geen sneeuw, geen ijs, wel veel grijs: "Dat komt omdat er veel vocht in de atmosfeer zit en de zon niet genoeg kracht heeft om mist en nevel weg te branden."

Wat er na het weekend gebeurt, is een twijfelgeval, zegt Aarts. "Sommige modellen laten maximumtemperaturen van rond het vriespunt zien en 's nachts tot -5, in andere modellen is de maximumtemperatuur wel 10 graden." Tot  meer duidelijk is zouden we zeggen: lekker cocoonen onder een dekentje.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in