17x Sylvia’s London favourites!

17x Sylvia’s London favourites!

Sylvia Schaffrath is gek op Londen. Dus wie met het oog op kerst (Londen is er al klaar voor, mensen!) een weekendje die kant op wil, pakt mooi even Sylvia’s tips en favorieten mee. Enjoy!

Pak de trein!Met de Eurostar sta je met een paar uur in hartje Londen op St. Pancras Station. Het reist ruim en comfortabel, je ziet nog ‘ns wat en niemand zeurt over het maximum aantal kilo’s bagage.

Waar slapen we?*Rubens at the Palace Hotel Vanuit de theesalon van dit hotel (waar ze een heerlijke Afternoon Tea schenken) zie je aan de overkant Buckingham Palace. De Executive Suites zijn stuk voor stuk aanraders; allemaal mooi en met een eigen thema. Ik sliep tijdens mijn wedding weekend in de Master Suite en had er álles wat mijn hartje begeerde.

17x Sylvia’s London favourites!

*The Royal Horseguards De Executive River View-kamers op de hogere etages zijn aanzienlijk ruimer dan gebruikelijk in London. En in de uitstekende cocktailbar kun je tot half één ‘s nachts terecht voor de heerlijkste cocktails.

We moeten natuurlijk ook eten en drinken!Er is zó veel fijns dat het eigenlijk onbegonnen werk is, maar dit zijn een paar van mijn favoriete adressen.*Le Pain Quotidien en Muriels Kitchen voor ontbijt en lunch. Bij Le Pain serveren ze zo veel mogelijk biologisch en fairtrade, en varieert het menu van home made granola tot een uitgebreid eiergerecht. O, en de biologische champagne is heerlijk!*Muriel’s Kitchen heeft nu drie drukbezochte vestigingen en is ook de moeite waard. Ze maken alles zelf en je proeft de liefde.*Een biertje drinken, doe je bij The Churchill Arms. Ook als je niet van bier houdt, want dit pand uit 1750 is een oase van bloemen, en volgestouwd met Churchill memorabilia die je gewoon een keer gezien moet hebben.

17x Sylvia’s London favourites!

Ready for some shopping!*Natuurlijk kun je naar Harrods, maar daar komt iedereen. Minstens zo bekend, maar leuker is Fortnum & Mason. Vooral als je een lekkerbek slash hobbykok bent of een cadeautje zoekt. Let op: keuzestress ligt hier serieus op de loer! Want: honderd-en-nog-wat soorten jam?! Neem hier ook even de tijd voor een hapje en een drankje.

17x Sylvia’s London favourites!

*Op naar Camden! Deze wijk is een wereld op zich, en hoe je ook je best doet, je kunt er niet opvallen, noch uit de toon vallen. En als je zoekt, kom je prachtige bijzondere dingen tegen.*Als je er dan toch bent, moét je naar Shaka Zulu, een restaurant waarvan er op de wereld maar weinig zijn. Geen tijd of zin om te eten? Bestel in The Champagne Bar een cocktail of glas champagne terwijl je je ogen uitkijkt bij dit waanzinnig mooie interieur.

17x Sylvia’s London favourites!

*Ook de Burlington Arcade mag je niet overslaan. Hier vind je de mooiste (vintage) sieraden en horloges, en mooie boutiques waar ze nog mooiere kasjmier hebben. Had ik al gezegd dat ze er een heel fraai La Durée-winkeltje hebben?*Vergeet Liberty‘s niet. Dit warenhuis is zó mooi, alleen dát is al de moeite waard. Denk houten trappen, verborgen hoekjes en heel veel upcoming modemerken, bijzondere sieraden én een o zo verleidelijke chocolaterie én bloemenwinkel.*In de categorie: kwijlen, maar niet elke dag kopen, hebben we Bond Street, met grote namen als Chanel, Tiffany‘s, Jaeger-LeCoultre, Manolo Blahnik, Valentino, Dior en ga zo door. Áls je dan voor die ene tas gaat, koop hem dan bij een van deze winkels, want ze maken er werkelijk een feestje van, champagne included.

17x Sylvia’s London favourites!

*Nog een paar dan...-Afternoon High Tea bij The Ritz-Wandelen door Hyde Park-The Kensington Roof Gardens -Portobello Market in Notting Hill-Ga naar een musical, bij voorkeur The Phantom of the Opera-Neus rond bij Sherlock Holmes!