10 x waarom Changi Airport in Singapore de beste luchthaven ter wereld is

10 x waarom Changi Airport in Singapore de beste luchthaven ter wereld is

Volgens kenners is Changi Airport in Singapore de beste luchthaven ter wereld. Het is wel een behoorlijk eind vliegen, maar als je er toch bent, geniet dan van de luxe die deze kleine stad in een stad je biedt. Door deze bijzonderheden zet Changi al jaren de toon in de luchtvaart.

1. Shoppen

In Singapore zelf is het al een feestje om te shoppen, maar de luchthaven doet daar niet veel voor onder. En veel spullen koop je er duty-free. Fijn! Prada, Burberry, Saint Laurent, Gucci, Hermes, Boss en zo kunnen we nog wel even doorgaan, allemaal op een steenworp van elkaar.

2. Vijf tuinen

Heb je niet genoeg tijd om de stad in te gaan, maar wel voldoende tijd om je te vervelen? Verdrijf je tijd dan door een bezoekje aan één van de vijf tuinen op de luchthaven. Onze favoriet is de vlindertuin, maar ook in de cactustuin keken we onze ogen uit.

3. Eten

Op fastfood hoef je hier niet terug te vallen. Tenzij je dat wilt natuurlijk, het is ruim voorradig. Op Changi Airport kun je kiezen uit 98 (!) restaurants en bars. Van een snelle sushi tot een gangen-diner, alles kan.

4. Bioscoop

Behalve in de vele tv-lounges, kun je ook terecht in de bioscoop als je in het vliegtuig nog niet genoeg films bekeken hebt.

5. Gratis WiFi

Geen uitzondering meer op luchthavens gelukkig, maar toch mooi meegenomen. Oplaadpunten voor je mobiel zijn er ook genoeg. Wil je nog even wat werken en heb je geen laptop bij je? Dan kan je aan de slag aan één van de 550 computers die er staan voor de reizigers.

6. Sight seeing

Heb je een stop-over van meer dan vijf uur? Dan kun je gebruik maken van de gratis sightseeing tours door Singapore. Allemaal verzorgd door de luchthaven dus je hoeft je geen zorgen te maken over het halen van je aansluitende vlucht.

7. Spa

Op de luchthaven zijn diverse spa’s waar je een behandeling kan boeken. Omdat je voeten het tijdens reizen best zwaar hebben (verminderde bloedsomloop door het lange zitten en het lopen op de luchthaven, zijn geen fijne combi voor de voetzolen), kozen wij voor een voetmassage. De Fish Spa kan natuurlijk ook! 

8. Even bijkomen

In de rest-areas kun je even bijkomen voor of na je vlucht. Het lijkt wel de rustruimte van een sauna, hoewel je hier natuurlijk wel je kleding aanhoudt. De heerlijke luie stoelen en de rust zijn een weldaad. En ook hier weer: kosteloos.

9. Rooftop pool

Er is zowaar een zwembad op het dak van het Aerotel Transit Hotel in de luchthaven. Lekker om even de benen te strekken en aan wat lichaamsbeweging te doen voor een lange zit. Ook als niet gast mag je daar gebruik van maken voor een kleine vergoeding. Bijkomend voordeel zijn de douches. Dus ook al je je even snel op wilt frissen, kan je hier terecht.

10. Snelle service

Als dit alles nog niet genoeg is om aan de titel van Beste Luchthaven te komen, dan is daar ook nog de snelle service. Waar je op veel luchthavens lange wachtrijen treft, doen ze er hier alles aan om je zo snel mogelijk naar je bestemming te krijgen. Dat is wel zo prettig, want daardoor hebben we nog meer tijd om op de luchthaven rond te dwalen. 

En, niet te vergeten: Ons eigen Schiphol vind je terug op een zeer verdienstelijke elfde plek op de lijst van 2017.