Nieuwe online aanpak van burn-out symptomen

Door Ella Vermeulen
Nieuwe online aanpak van burn-out symptomen

Hoe eerder je er bij bent, hoe sneller je er weer stáát.

Je dacht dat het jou nooit zou overkomen. Je werkt al jaren, altijd alles onder controle, een doorzetter. En nu lukt dat niet meer. Je hebt geen energie meer, je slaapt slecht, piekert je suf, je bent je controle kwijt. Alle symptomen van een burn-out.

Je bent niet alleen, 1 op de 6 werknemers heeft burn-out klachten en de manier waarop er in 2020 gewerkt moet worden doet niets om dat minder te maken. Overspannen zijn komt vaak niet alleen door werk maar een combinatie van factoren en stress. Er zijn aardig wat organisaties die hulp kunnen bieden, een van de bekendste is de Burn Out Poli, die al dertien jaar een slagingspercentage van 95 procent heeft in mensen helpen die over hun eigen grenzen zijn gegaan.

Nieuwe online aanpak van burn-out symptomen

Met een multidisciplinair programma kun je binnen gemiddeld 12 weken loskomen van burn-out kenmerken en de draad weer oppakken. Deze Burn Out Poli is nu een samenwerking aangegaan met The Recharge Company in de vorm van een online programma om symptomen te voorkomen én genezen. #Recharge bestaat onder meer uit een 5 day-challenge, ondersteund door een speciaal ontwikkelde app, om je meer energie en focus te geven.

Nieuwe online aanpak van burn-out symptomen

"De beste aanpak van burn-out symptomen omvat wat ons betreft meerdere elementen," zegt Hidde de Vries van The Recharge Company. "Van een voedings- en bewegingsplan tot en met psychische ondersteuning. Ook onze #Recharge-app met daarin coaching opgenomen haalt voor mensen echt een drempel weg. Door onze krachten te bundelen met de Burn Out Poli zijn wij nu de perfecte partner op het gebied van preventieve en curatieve oplossingen."

Laat je niet afschrikken door de focus op millennials op Kick Out Burn Out, de aanpak werkt ook voor als je als 40+ dreigt vast te lopen en eerst online aan de slag wilt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in