Daten in coronatijden: zo doen we dat

Daten in coronatijden: zo doen we dat

Het zijn geen gemakkelijke dating-tijden.

Als je op dit moment op zoek bent naar een partner, is het zacht gezegd even schakelen. De pandemie gooit nogal roet in het eten tijdens dates, zo blijkt uit onderzoek van datingplatform 50plusmatch. Vooral aan het einde van de avond.

Want tja... heb je een fijn restaurant gevonden en voel je je allebei goed, dan nog is anderhalve meter afstand houden er natuurlijk niet bij, aan één tafeltje. Hou je het wél aan, dan praat het wat awkward. En als de rekening gekomen is... wat dan?

Daten in coronatijden: zo doen we dat

"Een zoen zit er tijdens de eerste date niet in", kopt het onderzoek. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan normaal gesproken wél te zoenen op de eerste date, maar nu dus even niet. De andere helft zoent überhaupt niet op een eerste date. Gevolg: no kissing.

Gelukkig is er ook beter datingnieuws. Ruim zestig procent van de meer dan duizend ondervraagde daters geeft aan nog net zo snel met iemand af te spreken als voor de pandemie, en meer dan de helft heeft zelfs al een date gehad sinds het leven in maart drastisch veranderde.

Beeld: 50plusmatch

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in