Zo wordt gezonder leven wél haalbaar

Zo wordt gezonder leven wél haalbaar

Doe je ook mee met dit veelbelovende programma?

Geen obscure shakes, geen dure pillen, geen ingewikkeld nieuw eetpatroon, maar adviezen van mensen die er voor hebben doorgeleerd: het programma Kassa laat zien wat een gezondere manier van leven voor je kan doen, zonder hysterische onderdelen als vier uur sporten per dag op anderhalve wortel. 

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft te maken met matig tot ernstig overgewicht. En in deze coronatijd hebben nog veel meer mensen last van extra quarantaine-kilo's. Overgewicht heeft grote gevolgen. Het hangt vaak samen met o.a. diabetes en hart- en vaatziekten. 

Zo wordt gezonder leven wél haalbaar

Daarom zet Kassa zich de komende maanden in voor een gezonde leefstijl. Uit honderden aanmeldingen is een groep van negen deelnemers geselecteerd, die gezamenlijk gaan werken aan een gezondere leefstijl. Daarbij staat niet alleen afvallen centraal, maar wordt ook gekeken naar onderliggende oorzaken als slaaptekort, stress en medicijngebruik. De ontwikkelingen van de groep worden de komende maanden regelmatig gevolgd. 

'Te lang zijn mensen met overgewicht in het verdomhoekje geplaatst'

Kassa-presentator Amber Kortzorg: 'Te lang zijn mensen met overgewicht in het verdomhoekje geplaatst. 'Dan moet je maar niet zo veel eten', wordt vaak gezegd. We gaan, samen met negen fantastische kandidaten, laten zien dat bij gezond leven zo veel méér komt kijken dan alleen minder eten en meer bewegen. Ik hoop dat iedereen die kijkt, geïnspireerd raakt om mee te doen. Want ook als je geen overgewicht hebt, kun je veel van het leefstijlprogramma leren.' 

Zo wordt gezonder leven wél haalbaar

Komende zaterdag ondergaan de negen deelnemers in 'Kassa' verschillende metingen in het Erasmus MC. Arts Liesbeth van Rossum en leefstijlcoach Jolande van Teeffelen geven daarnaast uitleg over de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), die de deelnemers gaan volgen. Het GLI-traject is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken én te behouden. Per individu wordt gezocht naar een stijl die echt bij die persoon past. 

Op weg naar een gezondere leefstijl

Als kijker kun je online meedoen. Zo vind je bij Kassa dagelijks artikelen en video's over bijvoorbeeld voeding en beweging, en kun je deelnemers volgen door middel van hun vlogs. Ook kun je je aanmelden bij de Facebookgroep 'Kassa: op weg naar een gezondere leefstijl'. In deze groep kun je alle ervaringen, tips, filmpjes, recepten en nog veel meer delen met anderen. 

Het leefstijlprogramma van Kassa is vanaf zaterdag 9 januari te zien, live om 19.05 uur bij BNNVARA op NPO 1. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in