• Health

Health is nog nooit zo hot en hip geweest!

Door Wies Verbeek
Health is nog nooit zo hot en hip geweest!

Wies Verbeek over de grote gezondheidstrends: eHealth, anyone? 

Er gaat niets boven een stevige pandemie om mensen verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun gezondheid, door te investeren in goed eten, lichaamsbeweging en ontspanning, teneinde de weerstand op peil te houden. Nouveau's gezondheidsspecialist Wies Verbeek, bekend van Beetje Leuk Ouder Worden (BLOW) zet de nieuwste trends voor je op een rij. 

Belangstelling voor gezond leven neemt toe“Gezonde leefstijl belangrijker dan ooit” kopt het ene na het andere nieuwsbericht. De pandemie van afgelopen jaar heeft ons laten zien hóe belangrijk het is om gezond te zijn. We zagen dat een ongezonde levensstijl ons kwetsbaar maakt. (Tussen de 65 en 80% van de coronapatiënten op de intensive care heeft bijvoorbeeld overgewicht).

Health is nog nooit zo hot en hip geweest!

Die bewustwording heeft ertoe geleid dat we meer interesse hebben in een gezonde leefstijl. Ook vanuit de overheid en de zorg zal komend jaar de focus meer op preventie gaan liggen.

De digitale dokterDe digitale consulten bij artsen en specialisten werden afgelopen jaar als noodoplossing ingezet om persoonlijk contact te vermijden. Maar de vele voordelen die eHealth met zich mee blijkt te brengen, zorgen er voor dat ook zonder pandemie de digitalisering in de gezondheidszorg zal toenemen.

Health is nog nooit zo hot en hip geweest!

Via eHealth kunnen patiënten en artsen elektronisch met elkaar communiceren. Denk aan diagnoses stellen, uitslagen overleggen en informatie uitwisselen. Ook kunnen patiënten informatie over hun gezondheid delen met de zorgverlener via beveiligde internetpagina’s.

Weerstand en nog eens weerstand‘Voor een betere weerstand’, voor ‘een sterker immuunsysteem.’ We zullen het komend jaar overal zien en horen. Een beter afweersysteem zorgt er immers voor dat we minder vatbaar zijn voor virussen. Dat is afgelopen jaar al duidelijk geworden. Maar ook komend jaar zullen we van alles doen om onze weerstand te verhogen.

Health is nog nooit zo hot en hip geweest!

Een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) kan bij veel mensen het immuunsysteem binnen enkele weken al versterken en kan de kans op een ernstig verloop van covid-19 en andere virussen verkleinen. De commercie zal er ongetwijfeld handig op inspelen.

Gezonde vakantiesHealth en fitness-trips raken in trek: denk aan wellness vakanties waarbij een gezondheids-APK wordt aangeboden.

Health is nog nooit zo hot en hip geweest!

Dat gaat dan in de vorm van bloed- en urinetesten, voedingsanalyses en begeleiding bij het versterken van het immuunsysteem en het veranderen van levensstijl. Of het werkt is een tweede, maar voldoening zal het ongetwijfeld geven.

Foto (c) iStock, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in