Groene thee is nóg gezonder dan je dacht

Groene thee is nóg gezonder dan je dacht

De heilzame eigenschappen van groene thee zijn nog niet keihard bewezen, maar afgaand op onderzoeken lijkt het er wel op dat het een positieve invloed heeft op lage bloeddruk, een gezond cholesterolgehalte en dat de antioxidanten goede dingen kunnen betekenen voor het immuunsysteem.

Groene thee is nóg gezonder dan je dacht

Daar komt nu ook nog een positief effect op voedselallergie bij, zo blijkt uit onderzoek van Shinshu University in Nagano, Japan. Groene thee bestaat voor veertig procent uit de goede bacterie Flavonifractor plautii (FP). Die is in staat om ontstekingsreacties af te remmen, een te hoge bloeddruk te reguleren en je te helpen op gewicht te blijven. Dat doet FP door de reacties van het immuunsysteem te onderdrukken die voedselallergieën teweegbrengen.

Kleine kanttekening: de thee moet wel redelijk vers zijn: na zes maanden is het niveau aan antioxidanten al met 51 procent verlaagd.

Foto's (c) Brunopress

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!