Dít worden de nieuwe trends in huidverzorging

Door Wies Verbeek
Dít worden de nieuwe trends in huidverzorging

Guta Kola en doe-het-zelf-laser @home, het komt eraan!

De ontwikkelingen in huisverzorging gaan razendsnel. Eeuwig jong is uit, knetterknap 50+ is in. Nouveau's gezondheidsspecialist Wies Verbeek, bekend van Beetje Leuk Ouder Worden (BLOW) zet de nieuwste trends voor je op een rij. 

De huidbarrière in de belangstellingProbiotische huidverzorging zal een enorme groei doormaken. Alles draait om het ecosysteem van levende micro-organismen op onze huid. Dat gaan we terug zien in producten die probiotica en prebiotica combineren om het microbioom van de huid in evenwicht te brengen.

Weten wat we smerenOok als het om huidverzorging en make-up gaat, is transparantie een enorme trend. Consumenten willen weten wat er in hun producten zit. Deze druk heeft ertoe geleid dat bedrijven zich steeds meer richten op duurzamere formules en natuurlijke ingrediënten. Plantaardig is in, en hoe minder ingrediënten hoe beter. Bakuchiol is het nieuwe natuurlijke anti-aging ingrediënt en ook blijft Gotu Kola en gember populair als werkzame stoffen.

Mooier met led-lichtLed-therapie in salons en klinieken is in opmars. Het bestond al even. maar de apparatuur wordt steeds geavanceerder. Led-licht kan roodheid, acne en veroudering aanpakken zonder fysieke aanraking of kans op huidirritatie. Ook wordt led-licht in combinatie met andere behandelingen zoals peeling of mesotherapie gebruikt.  Ook zie je steeds meer led-apparaten voor thuis, hoewel deze  meestal niet dezelfde resultaten geven als die in de kliniek.

Beautygadgets zijn hot

De ‘home devices’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Van laser-achtige apparaten en microstroom-rollers tot high tech gadgets voor betere contouren; mensen zullen er het komend jaar steeds meer gebruik van maken. De Amerikaanse wellness en gezondheidssite Well and Good heeft hoge verwachtingen van de anti-aging en gezichtverzorgings tools Droplette en het Opulus Activator-apparaat.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in