Déze 3 foodie-verrassingen gaan 2020 bepalen

Déze 3 foodie-verrassingen gaan 2020 bepalen

Grootste verrassing: hartige yoghurt, ook als ontbijt.

Voor de liefhebbers van verrassend en hip eten: groenten grijpen de macht (ook vermomd als iets anders, zoals de bietenburger), vlees- en visvervangers worden steeds beter (en raken meer ingeburgerd) en hartig krijgt een hoofdrol.

Vlees wordt vis

De borrelplank met worst en kaasblokjes is zó 2019, het nieuwe borrelen gaat gepaard met seacuterie, een woordgrapje op charcuterie. Erop sashimi van zalm en tonijn, krab, kreeft en octopus, met verschillende smaken zeewier als tegenwicht.

Zoet wordt hartig

Ayran is een zoute yoghurtdrank uit Turkije, labneh is hartige hang-up en reken er maar op dat ze overal zullen opduiken, zeker tijdens de zomer. Spin-off van deze trend: ontbijten met hartige havermout met champignons en andere groenten (het lijkt een beetje op risotto) of een kom hartige yoghurt met komkommer en zalm.

Scandi wordt Afrika

Déze 3 foodie-verrassingen gaan 2020 bepalen

De ceviche verdwijnt naar de achtergrond, kimchi is een gepasseerd station en Nordic kan het schudden: de West-Afrikaanse keuken swingt dit jaar de wereld in en de menukaarten op, met rijst, moringa, cassave en okra. Let op gerechten voor Egusi soep (meloenzaadjes, yam, groenten en vlees of vis, Thieboudienne (rijst, vis, kruidige groenten en pindaolie) en Yassa (kool, ui, peper, citroen en kip). In het kielzog hiervan: meer teff en gierst. Ook goed om te weten: fonio is het nieuwe quinoa.

Foto's (c) iStock 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in