Josine van Modekoningin Máxima: 'Zonder die clips zou HM's look weinig sjeu hebben'

Maxima

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: Catherine als vamp en Máxima's look gered door haar clips.

Maxima
© Brunopress

Koningin Máxima bezocht deze week het Tijdelijk Noodfonds Energie in Den Haag. De sfeer van het bezoek was informeel en zakelijk, dus een sober pak met wat plooitjes bij de halslijn volstond. Om het geheel toch nog wat sjeu te geven, droeg Máxima grote clips in haar oren.

Engeland

Kate Bafta
© Getty Images

Het is een terugkerend uitje in Catherines agenda: de uitreiking van de Britse televisie- en filmprijzen (Bafta's). Vrijdag en zaterdag werd er op sociale media al volop gespeculeerd. Zou de prinses een nieuwe jurk dragen? Of die ene rode, groene of gele jurk uit een ver verleden?

Kate Bafta
© Getty Images

Zondagavond kwam het verlossende en vooral ook heel verrassende antwoord. De prinses van Wales bleek precies dezelfde jurk te dragen als bij de Bafta’s van 2019.

Kate Bafta
© Getty Images

Maar waar de godinnenjurk vier jaar geleden een romantische uitstraling had dankzij de bloemen bij de halslijn, verscheen Catherine dit keer als een vamp op de loper. Deels ontstond de ‘nieuwe’ look door het vermaken van de halslijn, maar onderschat de kracht van accessoires niet!

Kate Bafta
© Getty Images

Lange, opvallende handschoenen zullen de komende tijd vast vaker opduiken bij rode loperfeestjes. De modieuze invloed van Catherine is groter dan groot. Maar nieuw? Nee, dat is de trend in wording niet.

diana Handschoenen
© Getty Images

Prinses Diana konden we in de jaren 80 en 90 zelfs uittekenen met lange, zijden handschoenen. Als ze daar zin in had, droeg ze ook gerust twee verschillende exemplaren.

Kate camel
© Brunopress

In de agenda van Catherine stond deze week ook een informeel werkbezoek. In Slough bezocht ze een verzorgingshuis. Daarbij kwam haar ‘uniform’ in beeld. Lees: een lange broek met uitlopende pijpen en een lange mantel in een contrasterende kleur. Van deze look hebben we inmiddels zoveel uitvoeringen gezien dat het een beetje gaat vervelen.

Kralen met verhalen

Charles ketting
© Brunopress

Koning Charles werd deze week gezien met een kleurrijke kralenketting. Het bleek een geschenk te zijn van Domingo Peas, de leider van het Achuar-volk dat leeft in het Amazonegebied rond Ecuador en Peru.

charles ketting
© Brunopress

Kralen vertellen verhalen, zeker bij inheemse volken, dus toen de koning het sieraad overhandigd kreeg tijdens een receptie op Buckingham Palace, wist hij gelijk wat hem te doen stond: dragen dat geschenk.

Tierelantijntjes

Letizia doorkijkje
© Brunopress

Ik heb het al wel vaker gezegd: Letizia van Spanje is de koningin van de doorkijkjes. De ene keer krijgen we haar middenrif te zien, de andere keer haar rug en deze week was het de beurt aan haar schouderpartij. De zachtroze jurk met tierelantijntjes van kraag tot zoom komt uit een eerdere collectie van Temperley London.

Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Josine Droogendijk

Josine Droogendijk