Mijn richtingsgevoel is legendarisch. Slecht welteverstaan. Meer dan eens ben ik vergeleken met een Amersfoortse Zwerfkei. Zonder de navigatie in mijn auto zou ik heel veel plekken enkel met een gruwelijke omweg bereiken. En in sommige gevallen gewoon helemaal niet.

Ik kan nu ook zo een aantal mensen opnoemen die hardop beginnen te lachen omdat ze de voorbeelden uit hun blote hoofd kunnen opnoemen. Sinds ik, ook aan mezelf, heb toegegeven dat ik inderdaad op de wc de Donald Duck zat te lezen toen ‘navigatie’ werd uitgedeeld, hoef ik gelukkig niet meer te doen alsof. Scheelt een boel stress.

Bekend terrein

En richtingsgevoel, dat is best een dingetje met wandelen. Ja, ook hier spreekt ervaring. Wanneer ik met mezelf ga wandelen, alleen dus, kies ik daarom altijd voor routes die ik blind weet. Want hé, een omweg en nieuwe dingen zien zijn best heel leuk, maar je moet wel ook weer naar huis. Lopend.

Ik hou van bomen, ik heb er ‘dus’ ook ietsje veel foto’s van

Euregio

Ik woon in het Zuid-Limburgse Heuvelland, en dat is onbetwistbaar één van de mooiste wandelregio’s van ons land. Het ligt in Nederland, en tegelijkertijd in de Euregio Maas-Rhein

Vanuit ons huis zijn we sneller in hartje centrum Aken dan in Maastricht. Wij komen dus altijd al het hele jaar in Aken. En Keulen. O, en in Hasselt, bij onze zuiderburen. Om te shoppen, te eten én te wandelen.

Wandelen in Duitsland

Wandelen is iets wat we graag samen doen. Het is goed voor lijf & leden, én voor je geest.

Afgelopen zondag had mijn Lief een leuke route van 8 km in Würselen (D) gevonden.

Natuurlijk kun je prima wandelen met een fles water en een appel in je rugzak, maar liever combineren we het met lekker eten en drinken. In Duitsland kan dat. En zo genoten we halverwege van een heerlijke lunch bij de Teuterhof waar we acuut een vakantiegevoel kregen. Simpelweg omdat we gezellig samen ergens konden zitten en eten. Binnen, met een muziekje, en vriendelijke mensen die het leuk vonden dat we er waren.

Leren leven met Covid

Nederland is  aangesloten bij de Europese Unie. Je weet wel, dat verband van landen dat voor solidariteit en eenheid ging zorgen. Dat is ongetwijfeld ook de reden dat elk land nu een eigen corona-aanpak heeft. Alle overheden zeggen: ‘Covid gaat niet meer weg, we moeten ermee leren omgaan’.

Prima, kunnen we. We doen ons best. Voor ons betekent het dat we ons hebben laten vaccineren, en de booster ook al hebben gehaald. Voor mijn part wordt het elk jaar een soort griepprik, en uiteraard volgen we zoveel mogelijk de algemene richtlijnen.

 

Overal waar ik kom in Duitsland word ik écht gecontroleerd: mijn Corona-check, bijna altijd kijken ze ook naar de ‘details’ én ze vragen om een ID. Bovendien draagt bijna iedereen een FFP2-masker. Eerder droeg ik ook de meer ‘fashionable’ exemplaren, maar als dit beter helpt, prima, doe ik dat. Vind ik het leuk? Nee. Maar ik heb er ook geen last van, hoogstens beperkt. Ik heb wel zwarte, ziet er net wat beter uit. Dus ja, wij gaan door met ons leven. En nee, ik voel me daar niet schuldig over. We doen wat we kunnen, maar we willen ook door. 

Reacties (2)

Carlos Hernandez
3/2 | 

ik wil de ervaring delen die ik heb met een spreukgebruiker genaamd Dr Ajayi, hij is een zeer krachtige man gezegend door zijn voorvader om mensen met verschillende levensproblemen te helpen, ik ging door de slechtste fase van mijn leven omdat mijn vrouw me dat vertelde ze wil uit het niets scheiden, ik vroeg haar waar ik de fout in ging, maar ze gaf me geen antwoord, in plaats daarvan ging ze het huis uit. ik legde hem mijn toestand uit na enig overleg, ik ontdekte dat mijn vrouw met haar secretaresse op het werk is en dat hij in de ban is, de geweldige betoveraar vertelde me wat er moest gebeuren en ik volgde zijn instructies op. Vandaag ben ik een trotse man omdat mijn vrouw bij mij thuis is en we verwachten ons tweede kind allemaal dankzij Dr. Ajayi, de spreukgebruiker, als je de hulp van een spreukgebruiker nodig hebt voor welk probleem dan ook, Dr. Ajayi is de juiste persoon voor een perfect en betrouwbaar resultaat. Neem contact op met zijn Viber- of WhatsApp-nummer: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com

Hobelman
4/2 | 

Zit u in financiële moeilijkheden? ZO JA! Neem contact op met Hobelman Finance and Mortgages Limited® Voor kleine en grote leningen. We bieden allerlei soorten leningen om aan uw financiële behoeften te voldoen tegen een lage rente van 2%. Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: hobelmanfinance@gmail.com en uw samenwerking met ons zal een goede ervaring zijn. Ons krediet staat open voor iedereen, ongeacht nationaliteit.

https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
Neem contact met ons op via e-mail: hobelmanfinance@gmail.com

More content below the advertising

Sylvia (1973). Geboren in het Gooi, wonend en werkend in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Daar is ze in 2007 naartoe ‘geëmigreerd’ voor de liefde van haar leven. Een ondernemer met zijn bedrijf in het zuiden, dus verhuizen was voor hem geen optie. Sylvia leest zich suf aan nationaal en internationaal nieuws, heeft veel te veel (digitale) abonnementen op magazines en streamingdiensten en koopt meer boeken dan ze lezen kan. Heeft ook een guilty pleasure en dat is royal gossip. Wat ze ook heeft, is een duidelijke mening en die deelt ze onder andere via Nouveau. Meer weten? www.sylvia.nl 

Archief

2021
2020
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising