Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: HM maakt eindelijk eens werk van heur haar.

Engeland

Máxima’s inhuldigingsjurk was machtig prachtig, maar Kate droeg dinsdagavond naar mijn mening echt de állermooiste jurk ooit.

Bij de première van de nieuwe 007-film verscheen de hertogin op de rode loper in een goudkleurige jurk met een wapperende cape, een rechte schouderlijn en duizenden glanzende pailletten.

Het ontwerp van Jenny Packham klopte van kraag tot zoom...

..en liet Kates slanke taille perfect uitkomen. Zij was dé Bondgirl van de avond, punt uit.

Bij het zien van de eerste beelden moest ik trouwens ook denken aan prinses Diana. Ziet u waarom?

Nederland

Door naar Máxima, want die wist deze week ook meermaals te verrassen. Zo droeg ze maandagavond een zwarte Valentino-jurk met - zowel letterlijk als figuurlijk - flink wat franjes.

Doordat de koningin ook nog sandaletten met bandjes droeg, werd het totaalplaatje optisch in heel wat stukken gehakt. Slechts zelden is dat een goed idee, maar eerlijk is eerlijk: Máxima kan het hebben.

Als je haar maar goed zit

Wat mij deze week ook opviel, waren Máxima’s verzorgde kapsels. In drukke tijden wil ze nog weleens kiezen voor gemak (wie niet?), maar de laatste tijd worden haar kapsters flink aan het werk gezet.

Ik word daar wel blij van, zeker als ze dan ook nog een heerlijke outfit van Claes Iversen tevoorschijn haalt. 

Deze week koos ze voor een blauwe top en kleurrijke rok van zijn hand.

Royalty meets Hollywood

We hadden haar al een tijdje niet meer gezien, maar deze week schotelde Meghan ons maar liefst vijf verschillende looks voor vanwege haar trip naar New York.

Stuk voor stuk leken ze zo uit de serie Suits te komen. Lees: effen stoffen, minimalistische belijningen en een bescheiden tierelantijn.

Zo werd ze zaterdag gespot in een sneeuwwitte jurk met borduurwerk van Valentino. Met een roklengte tot ver boven de knie had de Queen haar vast naar huis gestuurd als ze nog voor the Firm zou werken, maar dat is inmiddels verleden tijd. Dit is Royalty meets Hollywood en ik moet zeggen: het smaakt naar meer.

Amalia's lievelingsmerk

Last but not least ook nog wat modenieuws over Amalia. Op de selfie die maandag werd vrijgegeven draagt de prinses een geelwitte blouse van het Griekse label Zeus + Dione.

© RVD - H.K.H. de Prinses van Oranje

Ik vond het niet zo moeilijk om het merk te achterhalen, want het dessin op de stof is inmiddels wel héél vaak voorbijgekomen. In het bruinwit bij Amalia (mei 2018) zelf en in het groen (2017), rood (2019) en bruin (2019) bij onze koningin. Ik vraag me oprecht af hoe lang het nog duurt voor de koning met een vergelijkbare das wordt gespot.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan.

Reacties (0)

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising