Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Josine Droogendijk

Josine van Modekoningin Máxima: 'Prinses Aimee zag er echt prachtig uit'

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een in het oog springende prinses Aimée.Wat een heerlijk modieuze week hebben de royals achter de rug! Koningsdag 2022 was genieten geblazen......met prins...

Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland. Deze week opvallend: een in het oog springende prinses Aimée.

Wat een heerlijk modieuze week hebben de royals achter de rug! Koningsdag 2022 was genieten geblazen...

...met prinses Alexia in een groen broekpak, koningin Máxima in een elegante jurk en ga zo maar door. Maar er gebeurde nog veel meer.

Nederland

Zo veel dat het samenstellen van deze rubriek dit keer echt een kwestie was van kill your darlings. Ik begin met de jarige job.

Ik moet zeggen dat ik positief verrast was toen ik de snit van zijn grijze pak zag. Normaal gesproken stapelt de stof zich flink op rond zijn enkels, maar dit keer waren de broekspijpen zowaar in orde. Hij kan het wel!

Dan nog even over de das, want daar schuilt wel eens een leuke knipoog achter. Bij het inzoomen van de foto’s stuitte ik dit keer op geinige oranje clownvisjes. Ik herkende ze onmiddellijk van de collectie van Salvatore Ferragamo, maar u begrijpt: hier durf ik geen symboliek in te zien.

Door naar prinses Aimée, want door het modespektakel van het koninklijke gezin sneeuwde de vrouw van prins Floris qua media-aandacht een beetje onder. Zonde, want wat zag ze er prachtig uit! Haar moderne outfit van een glanzende, felblauwe stof viel onmiddellijk op in de menigte, zonder ook maar één moment schreeuwerig te worden. Voor een dag als Koningsdag is dat toch wel een pre.

Na afloop van het programma werden de hakken snel omgewisseld voor praktische sneakers. Danst toch een stuk makkelijker.

Engeland

Van knalkleuren gaan we door naar bescheiden beige. Gisteren droeg hertogin Catherine namelijk een deux-pièces in deze kleur. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het totaalplaatje wel héél belegen vind. Dit kan ze ook nog aan als ze tachtig is. Alleen de kant op het jasje brengt wat leven in de brouwerij.

Gelukkig is er bij het plaatsen van de kant wel goed nagedacht over positionering en proportie. Máxima heeft in haar kast een beige jurk met witte accenten die net iets hoger zijn aangebracht. Oogt toch een tikkeltje vreemd, niet waar?

Zweden

Prinses Sofia van Zweden koos deze week voor een heel toepasselijke outfit. Tijdens een gala dat in het teken stond van de lhbti-gemeenschap droeg ze een felroze avondjurk van Lars Wallin met dansende volants, een dramatische strikkraag en speelse pofmouwtjes.

Dit noem ik nog eens uitpakken! Bij het originele ontwerp heeft de jurk overigens ook nog een spannend decolleté, maar dat is dit keer weggelaten.

Bij een gala dragen prinsessen doorgaans een waar fortuin in hun oren, maar Sofia koos dit keer voor wat anders.

Haar plastic oorbellen met de toepasselijke naam Love Rain kosten ongeveer 50 euro.

Schoonzus Victoria had de smaak ook goed te pakken deze week. De Zweedse troonopvolgster droeg tijdens een feestelijke prijsuitreiking een nauwsluitende, off-shoulder top van Andiata en een wijde rok met een leuk printje van MaxJenny!  Erbij haar Gianvito Rossi pumps.

De rode tas van Stella McCartney is naar mijn smaak iets té prominent aanwezig, maar het maakt de look wel nog net wat spannender.

Monaco

En last but not least nog wat aandacht voor Beatrice Borromeo, de schoondochter van prinses Caroline van Monaco. Bij een Dior-evenement in Venetië droeg de prachtige blondine een zwarte avondjurk met heel veel spannende doorkijkjes.

Blijkbaar krijgen ze aan het Monegaskische hof inmiddels ook de neiging om grote, zwarte onderbroeken te tonen op de rode loper. Ik acht de kans vrij klein dat deze Hollywood-trend op de korte termijn ook overslaat naar de andere hoven, want qua pracht en praal is luxestaat Monaco toch wel enig in zijn soort.

Foto's (c) Getty Images, ANP, Brunopress. Deze aflevering van Oranje Franje heeft eerder in het Algemeen Dagblad gestaan