Josine Droogendijk, Nederlands bekendste Máxima-kenner en de vrouw achter Modekoningin Máxima, bespreekt wekelijks de mode van royals in binnen- en buitenland in het Algemeen Dagblad en nu ook in Nouveau. Deze week opvallend: rood, rood en nog eens rood. 

Na hun fel bekritiseerde vakantie naar Griekenland zijn de koning en koningin voorzichtiger dan ooit. Elk bezoek wordt bij de voorbereiding van A tot Z onder de loep gelegd, want het naleven van de coronaregels is nu belangrijker dan ooit. Máxima’s werkbezoeken van dit jaar zijn dan ook op één hand te tellen. Nul in januari, één in februari en drie in maart.

'Je zou denken dat het niet zo moeilijk is om heel gevarieerde looks neer te zetten'

Met dat in het achterhoofd zou je eigenlijk wel denken dat het niet zo moeilijk is om heel gevarieerde looks neer te zetten. Dan eens dit, dan eens dat.

Vreemd genoeg hebben we haar dit jaar - afgezien van de videocalls - elke keer in het rood gezien. Zo ook maandag, bij de opening van de Week van het geld (rechts).

Wél verrassend was haar keuze voor een groot, gouden collier van kralen en veren. Zo style je een minimalistische jurk dus af! 

Grrrrr!

Door naar de look van vandaag, want naast een rode jas en rok droeg de koningin ook een nieuwe jurk.

De tijd dat een dierenprint alleen maar kon worden geassocieerd met Nel Veerkamp is definitief verleden tijd. Ook koninginnen laten zich graag van hun wilde kant zien.  

Solo

Prinses Amalia (17) krijgt van haar ouders alle ruimte om zich zonder pottenkijkers te ontplooien, maar in Spanje hebben ze een andere aanpak. Prinses Leonore (15), de troonopvolger, heeft haar eerste toespraak al achter de rug...

... en deze week stond er zelfs een solo-optreden in haar agenda. Voor de gelegenheid werd er een eerder gedragen jurk van het Spaanse label Poète tevoorschijn gehaald, evenals zwarte schoenen mét hak.

Flagdressing

Nu we de wereld grotendeels via het computerscherm betreden, liggen de koninklijke galajurken werkloos in de kast. Af en toe worden ze er wel uitgehaald voor wat onderhoud, maar daar blijft het dan ook bij. Extra blij werd ik dan ook van de nieuwe foto’s van hertogin Camilla in Griekenland, want voor de gelegenheid had ze een lichtblauwe japon met witte omslagdoek uit de kast gehaald. Het paar is in Griekenland voor de viering van de onafhankelijkheid van het land, vandaag precies 200 jaar geleden.

Heel spannend of hip was het totaalplaatje niet, maar dat maakt de kledingkeuze niet minder toepasselijk. Zoals Nederland oranje heeft omarmd als nationale kleur, zo heeft Griekenland dat namelijk gedaan met (licht)blauw en wit. Ja, ziet u de link?

Mantels

Als ik de kledingstijl van Kate in drie woorden moet samenvatten, dan hoef ik daar niet lang over na te denken: mantels, mantels en nog eens mantels. Het lijkt wel alsof er geen andere smaak in haar kledingkast hangt.

Natuurlijk zit er wel wat variatie in de kleuren, kragen en materialen, maar ik vind het zo zonde dat de hertogin nu al terugvalt op kledingstukken die ze ook nog kan dragen als ze 60 is. Misschien moet ze eens contact opnemen met Máxima. Die weet maar al te goed hoe je qua mode leven in de brouwerij brengt.

 

Reacties (1)

Bezoeker
2/1 | 

Sinds wanneer beslist iemand anders over hoe mooi/lelijk/te jong/te oud een ander zich mag en wil kleden ?
Iedereen is mooi op zijn manier en mode is niets, een persoonlijkheid en je goed voelen in wat je draagt is het enige dat telt toch ?
Iedereen moest mode zoals ze nu opgedrongen wordt verwerpen  want het dient één doel, enkelingen geld in de kassa bezorgen op het hoofd van mensen die onzekerder zijn.
Kijk maar het is heel vaak, 'n mooie doos, 'n droef hart.
 

More content below the advertising

Josine Droogendijk, de vrouw achter ModekoninginMaxima.nl schrijft over de stijlvolle fashion en de slimme modetrucs van Máxima.

Archief

2022
2021
More content below the advertising