Voor leuke 40+ vrouwen met stijl
Claudia Straatmans

Het nieuwe elan van Monique des Bouvrie

Leco appte: “Wat denk je van Monique des Bouvrie op de cover? Een jaar na het overlijden van Jan, het leven gaat door, ze is zo full spirit en in de mood. Vol energie en met een fijne blik op de toekomst.”'JAAAAAAAAAAAAAAAAA!' appte ik meteen terug.We planden de shoot, de enige mogelijkheid was o...

Claudia Straatmans

Leco appte: “Wat denk je van Monique des Bouvrie op de cover? Een jaar na het overlijden van Jan, het leven gaat door, ze is zo full spirit en in de mood. Vol energie en met een fijne blik op de toekomst.”

'JAAAAAAAAAAAAAAAAA!' appte ik meteen terug.

We planden de shoot, de enige mogelijkheid was op een feestdag waarop ik vrij was. Ook al mag ik even ‘uit’ staan, naar een fotoshoot wil ik altijd wel. Daar wordt magie gecreëerd, zelfs op vrije dagen word je daardoor weer even opgetild en voel je waarom dit vak zo krankzinnig mooi is.

De dag waarop Monique in de studio stond, samen met dreamteam Roger, Leco en Patty, waren ze alvast begonnen met haar en make-up, styling en fotografie.

Op dat moment stond ik nog met mijn handen in de aarde. Mijn tuin moest aan kant. Het onkruid overwoekerde de hibiscus en de buddleia; mijn moeder zou er schande van spreken. Daarna onder de douche, het tuinvuil goed van me afschrobben (ondanks het feit dat ik tuinhandschoenen draag, kom ik nooit ongeschonden uit de strijd). Ik schoot snel in jurk en hakken en appte styliste Patty Zomer: ‘Ik kom eraan’.

'Monique had zoveel energie, de zestien pagina’s binnenwerk stonden er in een mum van tijd op'

Patty belde terug: ‘Maar we zijn al klaar, Monique had zoveel energie, de zestien pagina’s binnenwerk stonden er in een mum van tijd op’.

Die energie, drive en positiviteit vielen ook interviewer Marion Florusse op, toen ze sprak met de vrouw die nog geen jaar daarvoor weduwe was geworden. ‘Natuurlijk ben ik

verdrietig dat Jan er niet meer is,’ zei Monique tegen haar. ‘Maar voor mijn gevoel is hij helemaal niet weg, hij is juist sterk aanwezig, zo verweven met alles.’

We hebben dit nummer ‘Nieuw elan’ als thema meegegeven: met veerkracht door, na een verdrietige en zware periode. In de omdenkwoorden van Monique: ‘Leven is het opbouwen van herinneringen en bij mij voeren de mooie herinneringen de boventoon’.