Wist je dat groene schoenen je benen mooier maken? En dat is mazzel want dit najaar zie je veel groene schoenen in verschillende materialen zoals fluweel, geborduurd satijn en geborsteld suéde. Groene schoenen, en dan vooral de olijfachtige kleuren (zeg maar de groen ‘neutralen’) maken je benen langer en eleganter.

Groentje
Ik koop al jaren groene schoenen. In het begin onbewust, een paar platte stappers van Tod’s die er in zoveel kleuren zijn dat het eigenlijk zonde is om die in beige, bruin of zwart te kopen. Het viel me toen al op dat de felle kleur groen bij werkelijk al mijn kleren passen. Afgelopen voorjaar was ik in Parijs en kon ik het niet laten om schoenen te passen bij Chanel en Dior. Ik ben dol op mooie schoenen, en het is dan ook echt een feestje om in zo’n winkel die prachtige schoenen te mogen passen.

De perfecte schoen
Ik wilde graag een ‘kittenheel’ schoen, je weet wel zo’n klein kort hakje, maar helaas waren die er niet in mijn maat. De verkoopster bij Dior wees me op een paar olijfkleurige pumps met zilveren hak. Veel te klassiek voor mij vond ik, dus ik zei nee. Nadat ik wat andere schoenen gepast had, kwam ze wederom met de pump aan. "Just try", zei ze. Ik had ze aan en ik was verkocht. De schoenen stonden zo mooi, en mijn benen leken ook langer en eleganter. Precies de perfecte schoen voor mijn voet.

Waarom staat groen mooier?
Zij legde mij uit waarom groene schoenen mooier staan. De olijfachtige groene kleur van de schoen matcht namelijk mooier bij de huid van je been, dan bruin of zwart. Zwart maakt hard, en kapt je been als ware af, daar waar de schoen begint. Bruin lijkt een goede kleur, maar het is ook een moeilijke kleur, want als de bruintint niet perfect matcht bij je huid werkt de kleur juist tegen je. Olijfgroen daarentegen staat altijd mooi. Het is een zachte kleur, die je been net wat mooier maakt. Toen moest ik er een beetje om lachen, maar ik zie nu dat ze gelijk heeft. Groen is een zachte kleur. Dus toen ik laatst in Amsterdam op zoek ging naar een paar platte hoge enkellaarsjes, twijfelde ik niet en pakte direct de groene variant. "Wat staat die kleur je goed", zei de verkoopster. Ik lachte vriendelijk, en dacht moet ik het nu uitleggen of niet.

Tip van de week
Tip: draag je altijd dikke zwarte panty’s, dan zijn zwarte schoenen wél een goed idee. Waarom? Je been en schoen lopen dan optisch door. Schoenen in de kleur van je huid hebben hetzelfde effect. Denk aan fotobijschrift Angelina Jolie die vaak blote benen en ‘nude’ kleurige schoenen draagt.

Superblij met mijn nieuwe legergroene veterbooties Van Dalen  € 119,95 


 

Nog meer ‘groene’ favorieten voor dit seizoen zijn:

1. Leren slingbacks in zeegroen Zara, € 49,95

2. Groene suède Adidas Originals by Alexander Wang, € 180

 

3. Fluwelen enkellaarsjes Aquazzura, bij Net-a-Porter, € 625

4. Satijnen enkellaarsje met borduursels en naaldhak Zara, € 59,95

5. Legergroene enkellaars van suède met opvallende hak YSL, Bijenkorf € 695,-

Reacties (0)

More content below the advertising

Chef mode Anita Willemars (58) is een fashion addict en shopper in hart en nieren en is ze verantwoordelijk voor alle modepagina's in Nouveau. Voor Nouveau.nl test zij persoonlijk alle nieuwe fashiontrends uit (en stelt zich daarbij soms ook de gewetensvraag: kan dit nog wel na je veertigste?). Volg haar op instagram voor alle tips & tricks op mode en beauty gebied @anitawillemars

Archief

2021
2019
2018
2017

Instagram

More content below the advertising